DODVORAVANJE GAGRI Nova premijerka Vlade HNŽ mogla bi biti kćerka vlasnika hotela Buna

Vlada HNŽ i ministarstvo obrazovanja - baneri
Hercegovina.info

Kćerka Rafaela Gagre, vlasnika hotela Buna izvjesna je nova premijerka Vlade HNŽ. Buhač nema nikakvog političkog iskustva, a u medijima se prvi put pojavila u našim člancima - kao pretendentica na mjesto ravnateljice ZZO-a. Otac joj je pak bio istaknuti HDZ-ov dužnosnik, svojedobno na čelu HDZ HNŽ-a, dok se kasnije više okrenuo poduzetništvu. 

Gagrina struja u HDZ-u BiH željela ju je na čelu ZZO, dok je Bošnjakova struja gurala njegovu odanicu Anu Vidačak. Na koncu na Vladi ništa nisu uspjeli usuglasiti. U konačnici, čini se da nijedna od navedene dvije neće na čelo ZZO, a da bi Buhač mogla biti prva dama HNŽ-a, dok će se vrući krumpir zvani ZZO, uzdrman aferom Peti kat, rješavati nakon dolaska nove vlasti. 

Zanimljivo je da Dragan Čović u zasigurno najkompleksniju županiju gura osobu bez ikakvog političkog iskustva, a već znamo da su se na toj poziciji loše snalazile i osobe s političkim iskustvom, te su mnoge sjednice blokirane, bojkotirane, procesi godinama bili zaustavljeni zbog politički neslaganja HDZ i SDA, a što se najviše kristaliziralo oko izbora komesara MUP-a HNŽ. 

Na čelo Vijeća ministara Čović je već ranije lansirao ‘najljepše što HDZ ima ponuditi’, dok je za ministricu prometa i veza kadrovirao Stočanku Andrijanu Katić. 

HNŽ ima mnoge probleme, prije svega sa iseljavanjem mladih ljudi, neotvaranjem radnih mjesta, neprivlačenjem investitora, kriminalom, korupcijom, nepotizmom.

Jasno je da je na ovoj poziciji nužna energična, karizmatična, sposobna osoba, politički izrazito pismena osoba, neovisno o tome kojega je spola. 

Koliko su ovi potezi predsjednika pametni i džentlmenski već smo ranije pisali i promišljali. Inače, pregovori o vlasti u HNŽ su u tijeku. Imena novih ministara još se pouzdano ne znaju, a HDZ BiH je stajališta da nitko od starih ministara neće ostati.