Taman smo doprli do Istre, kad iz Sarajeva poručuju: S merakom ćemo vam opet birati Komšića

Doček rukometaša u Mostaru
Emilio Perić / hercegovina.info

Najbolju neplaćenu i gratis reklamu Hercegovini, i ne htijući, ovih dana dali su rukometaši. Krenuli su, kako Igor Karačić i reče s mostarskog betona, dvorane nikada nisu imali. Međutim, nije ih to spriječilo da rastu i napreduju, pa zamalo dohvate i europsko zlato. No, i srebru se tisuće Hrvata sinoć i jučer radovalo kao zlatu.

„Bravo Mostar, bravo Hercegovina! VRIJEDILO JE. Gol Muse za FINALE. Vrijedilo je za taj trenutak, za trenutak kada smo svi bilo kao jedan, u Hrvatskoj i u dijaspori. Kada je cijela dvorana navijala u jedan glas kao da igramo doma. HVALA vam što ste nas i ovaj put učinili ponosnom sportskom nacijom. Bravo Lino! Ostani i povedi dečke u nove pobjede“, komentirao je IDS-ovac Damir Kajin koji je pratio doček rukometaša u Mostaru.

Doček rukometaša u Mostaru

Taj Kajinov komentar ima dosta lajkova, no neki mu Hercegovci još pamte 2010., kad je prigodom utvrđivanja nacrta ustavnih promjena ustvrdio da dijaspora uopće ne bi trebala glasovati. Ustvrdio je da Istrijani daju najviše u proračun u Hrvatskoj ali ih nema u strukturama vlasti, od ministara do šefova agencija te napomenuo da imaju tek jednog suca Ustavnog suda.

„Znači jedini pravi stranci u ovoj državi su Istrijani pa bi, da budem drzak, fiksna kvota trebala vrijediti za Istru, a ne za Hercegovce“, rekao je tada Kajin.  No, kad se nižu uspjesi na prvenstvima, gdje su Hercegovci neizbježni na ključnim pozicijama stajališta prema Hercegovini omekšaju, sve do novih izbora, ili transakcije Hrvatima u BiH.

Nasuprot Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini su podjele prigodom reprezentativnih uspjeha Hrvatske najizraženije. Već godinama uobičajeno je u inat navijanje za one koji igraju protiv Hrvatske, a zapale se i društvene mreže i komentatori na portalima.

Izdvajamo jedan: „Kako cu s merakom za Kosmica glasat, pa to nisu istine. Mostar prezivio si i gore od strane tih istih, izdrzi“.

Doček rukometaša u Mostaru

Doček rukometaša u Mostaru