BOŠNJAK ODLAZI, TKO DOLAZI? Tri žene u trci za ravnateljicu ZZO-a, a prijavio se i jedan muškarac

ZZO HNŽ natječaj direktor

Stana Burić, Ana Vidačak, Vedran Marčinko i Marija Buhač osobe su koje su se prijavile za ravnatelja ZZO HNŽ, saznaje hercegovina.info iz više izvora. Burić dolazi iz Ravnog, a u prošlom mandatu je bila zastupnica HDZ BiH u Skupštini HNŽ-a (treća na fotografiji). Ana Vidačak (četvrta na fotografiji) trenutačna je vršiteljica dužnosti Zavoda, inače desna ruka Rade Bošnjaka, ili je on sad njoj desna ruka, to se više slabo razaznaje. 

Vedran Marčinko zaposlenik je federalnog Ministarstva zdravstva, član uprave SKB-a, predsjednik stručnog povjerenstva državne Agencije za lijekove, a bio je desna ruka pokojnom ministru Vjekoslavu Mandiću. Marija Buhač (prva na fotografiji) rukovoditeljica je sektora za zdravstvo u Zavodu, a inače kćerka Rafe Gagre, vlasnika hotela Buna. 

Sve tri dame već rade u Zavodu, dok jedini Marčinko aplicira kao zaposlenik druge institucije. Tko će u konačnici sjesti na ovu odgovornu poziciju odlučit će stranka, a već se govori da je jedna kandidatkinja najizglednija, a ostali baš i nemaju šanse, jer loše kotiraju, ili su prebliski bivšem ravnatelju. 

Zavod bi konačno trebao napustiti Rade Bošnjak. Mnogi se zaposelnici tome iskreno raduju. On će pak uploviti u lagodnu mirovinu, budući da naši istražni organi ne rade ništa ozbiljno po pitanju malverzacija u toj ustanovi. 

Unatoč ozbiljnim optužbama da je gradio paralelni IZIS, zlorabio podatke svih pacijenata u HNŽ-u, pa tako recimo i vas koji čitate ovaj članak, ali i predsjednika HDZ-a BiH, izostaje bilo kakva akcija na ovu temu, što u našoj državi posebno ne čudi. 

Upitna je Bošnjakova pozamašna imovina u zemlji i inozemstvu, porijeklo više stanova, apartmana, skupocjenog automobila i svega ostalog što je stekao za ravnanja ZZO-om, kao i ugovori o djelu s pojedincima i tvrtkama u HNŽ-u, kupnja kata trošne kuće u Prozor-Rami za enorman iznos i ostalo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.