VIDEO  KRENULO JE Uselila u ured u Pragu, Bukača se prodaje k'o luda

Bukača, Huzur, Martina Mlinarević - Sopta, knjige, prodaja, kolumna, K. Perić, centar 2, Martina Mlinarević - Sopta, OSCE
Arhiva/Hercegovina.info

Martina Mlinarević 2019. i 2020. zasigurno će pamtiti kao najuspješnije godine svog života. 2020. uselila je u veleposlanstvo BiH u Pragu, a njezina „Bukača“ jedan je od najtraženijih domaćih naslova u BiH, potvrdio je i Buybook.

Razgrabljivao se solidno i Huzur, koji je doživio sedam izdanja, a što je o njoj snažnije pričano i pisano, knjige su se bolje prodavale, kako je i predvidjela u emisiji Senada Hadžifejzovića.

U toj je emisiji gostovala nakon što su brojni mediji objavili da nova veleposlanica u Češkoj nema završen fakultet, a što je i potvrdila, kazavši da taj dio pred Komšićem nije krila, a imenovana je iz „reda zaslužnih građana“

Neki već množe 23 marke s tisućama prodanih knjiga, te pitaju koliko je inkasirala. Neki pitaju i je li Bosni i Hercegovini, u koju se kune i koju predstavlja platila porez na prodane knjige, a neki su tražili i da se to ispita.

Potvrdila je to i sama: „koliko si pao na dno, od nula do – pa šalješ institucije da provjere koliko sam poreza platila za prodaju Huzura, kojim sam financirala sve 4 operacije plaćene vlastitim novcem, i to u poliklinici Edumed Zagreb, KBC Dubrava Zagreb i KBC Split, idući na predstavljanja knjiga direktno iz bolnica, a povodom čega su na pomaganje kupovinom moje knjige u karcinomskoj borbi apelirali svi moji prijatelji i kolege iz medija“.

Po Martini Mlinarević oboljeli od karcinoma imaju razlog za neplaćanje poreza, i svakako bi se po njoj trebao zvati neki zakon koji bi uredio tu oblast, ako ikada bude donesen, a što bi svakako bilo dobro. Sve do tog trenutka svi mi, zdravi i bolesni smo porezni obveznici, pa i poznati među nama, oboljeli od karcinoma - poput Mustafe Nadarevića.

O knjigama. Huzurlu insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu. Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti.

Huzur kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran. ‘Bukača’, je preneseno značenje za „strašnu“, ali nepostojeću i potpuno bezopasnu ženu, kojom se plaše neposlušna djeca“.

Koliko je Martina Mlinarević huzurlu insan ili Bukača ne znamo, ali je razvidno da sve nepovoljne vjetrove okrene u svoja leđa.

Sadržaj se učitava...

K.Perić