Čović isturio dvije žene. Jednu zato što je najljepša, drugu zato što ne postavlja pitanja

Borjana Krišto Katić
Hercegovina.info

Dvije dame koje je Dragan Čović neočekivano isturio na liste za opće izbore 2022. razočarale su čak i dio članstva stranke.

HDZ Bosne i Hercegovine otkako ga ima, nije imao siromašniju ponudu za nadolazeće izbore, onda kada bi morao imati najbogatiju. Društvo jednog lica konačno dolazi na naplatu.

Za ključnu poziciju, koja bi trebala izvući biračku bazu gurnuo je Borjanu Krišto. Ispred HNŽ-a i ZHŽ-a za državni Parlament je gurnuo Stočanku Darijanu Filipović. Ona je kao Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zadnje četiri godine postavila jedno jedino pitanje.

Borjana Krišto Katić

Pitanje glasi: "U kojoj je fazi završetak procesa digitalizacije emitiranja u BiH". Unatoč tome bila je kandidatkinja za Večernjakov pečat kao osoba koja se 'prioritetno bori za položaj Hrvata'. 

Njezina 'prioritetna' borba očituje se i kroz činjenicu da je imala jedno irelevantno pitanje, nije imala govora, no digla je ruku za povišicu od 500 km. 

Nasuprot tome, na pitanja od životne važnosti - tipa - kada ćete smanjiti porez na osnovne životne namirnice, npr. hranu, kada ćete donijeti zakon koji će štititi trudnice nije odgovorila, sveukupno njih 16, barem se toliko može isčitati sa službene stranice parlamenta. 

Kod Krištine kandidature bi čak mogla biti jedna dobra stvar, a ona je da bi dio inatli bošnjačke biračke baze, koja je glasovala manje za Komšića, a više protiv Dragana Čovića mogao sada biti bezvoljan, jer tko bi glasovao ipak protiv 'najljepšeg što stranka može ponuditi'. 

Liste su mršave, a narod manje-više gladan i raseljen. Izbori su u listopadu i mogli bi biti najgori po izlaznosti do sada, zbog promašenih odabira stranke, i privatnih nadmetanja, a ne višeg - narodnog interesa.