MOSTAR MOJ DOM Ministar Opsenica spletkari, otkud mu pravo da mjesecima ne odgovori zdravstvenim radnicima

Goran Opsenica
hercegovina.info

Koalicija Mostar moj dom izdala je priopćenje koje potpisuje nositelj Koalicijske liste za Gradsko područje mr. sc. Željko Asić, u kojem su dali svoju punu potporu Sindikatu SKB i svim zdravstvenim radnicima koji se bore za svoja prava.

"Nezavisnom sindikatu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i njezinom predsjedniku Daliboru Vukoviću, kako i svim članovima sindikata, njih 2600, kao i svim djelatnicima koji nisu članovi a podupiru ovu pravednu borbu, dajem punu potporu u svoje osobno ime i u ime Koalicija „Mostar moj dom“ kojeg čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast", ističe se.

"Pozivamo političku stranku kojoj pripada resorni ministar zdravstva dr. Goran Opsenica, da se konačno očituju o ovom pitanju. Pozivamo policiju da legitimiraju dotičnog ministra Gorana Opsenicu kako bi se utvrdilo tko je taj čovjek, je li to isti čovjek koji je u Federalnom parlamentu i tu na poziciji ministra, je li on Srbin ili Hrvat, i odakle mu pravo da mjesecima nije odgovorio zdravstvenim radnicima. Cijelo vrijeme spletkari i za

majava sindikalce oko opravdanog zahtjeva zdravstvenih radnika. Ovdje nije riječ o pravnim igrama i ljudima koji ne znaju što su, do podne ministar, po podne zastupnik, ili po potrebi, što mu treba te sam (ne)zna što je ili gdje radi i za koga radi. Ovdje je riječ o prevažnom pitanju od života i smrti. Opsenica kao ministar je onaj koji treba da lobira za svoj sektor i bori se za više sredstava, a on se ponaša kao bolesnik. Nije naše da govorimo o njegovom statusu, ali opravdano prosvjednici traže njegovu ostavku", poručuju iz koalicije Mostar moj dom.

"Cijela ova situacija je dodatno otežana u vrijeme pandemije i nemogućnosti ljudi da se liječe od drugih bolesti, a sada neodgovornim i namjernim ignoriranjem je ugroženo zdravlje i živote na području šire od HNŽ-a. Moramo iznaći sredstva za povećanja plaća zdravstvenim radnicima, jer će u protivno mladi liječnici i medicinske sestre i dalje odlaziti u zapadnu Europu a mi ostati bez mogućnosti liječenja", dodaje se.

"Tko će nas sutra liječiti, i sve one koji ne mogu platiti privatno liječenje u Vitalis ili u Zagrebu gdje redovito idu politički dužnosnici ali ne na svoj privatni račun nego na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Mostar. Ne liječi se gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u privatnoj bolnici nego preko „uputnice“, kao i brojni drugi koji sada šute. Neka ravnatelj ZZO Rade Bošnjak izađe sa podatcima koliko se novaca utrošeno za skupo liječenje, samo brojke, ne trebaju nam amneze bolesti, jer su one privatna stvar. Milijuni maraka se troše na nepotrebne prevencije i skupe tretmane a za poštene plaće zdravstvenim radnicima nema novca. Ima novca samo se ne troši racionalno i pravedno", zaključuje se u priopćenju.

Goran Opsenica

Sindikat SKB Hercegu i Vladi: Sramite se!

Sindikat SKB-a večeras je objavio "zahvalu" predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenku Hercegu kao i cijeloj Vladi na tome što su pokazali svoje pravo lice kada su u pitanju…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.