Sindikat SKB Hercegu i Vladi: Sramite se!

Sindikat SKB, zdravstveni radnici
Vlada HNŽ

Sindikat SKB-a večeras je objavio "zahvalu" predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenku Hercegu kao i cijeloj Vladi na tome što su pokazali svoje pravo lice kada su u pitanju zdravstveni radnici.

"Za sve se ima, za zdravstvo i njegove radnike nema. Iako je već godinu i pol bez kolektivnog ugovora, i unatoč svim pokušajima da se mirno potpiše kolektivni ugovor, za nas se vremena nema, birokracija je spora, kompleksan, složen, zahtjevan ekonomski i financijski pothvat, za ostale to očito nije. Kad ste se kleli u nas, heroje u bijelom, na početku pandemije, pa i dana danas se borimo s tom istom, za nas se nema sluha, pomoći niti adekvatne komunikacije", ističu iz Sindikata.

"Nas se gonja po sudovima, na svaki mogući način pravno i nepravno i van svih zakonskih okvira i probijanja rokova obilazi i zaobilazi, ostajete gluhi, ne odgovara te na naše dopise, i opstruirate na sve moguće načine potpisivanje novog kolektivnog ugovora, za druge se ima para, i birokracija je spora. Hvala vam na tome u ime svih naših članova, svih radnika medicinskog i nemedicinskog osoblja, hvala vam. Pokazali ste svoje pravo lice. Podržavamo sve javne ustanove, nek su dobili donaciju, i trebaju, zaslužuju, al zaslužujemo li mi kolektivni ugovor? Sramite se!", stoji u objavi.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.