KOJOVIĆ: SDA bi da im BH blok pomogne izabrati Guzina pa da nastave s HDZ-om

Predrag Kojović
Predrag Kojović

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, u intervjuu za N1 prokomentirao je izbore u Mostaru. Kazao je kako bi grad na Neretvi bez Irme Baralije i dalje ostao jedini grad u Europi čijim je građanima političkom odlukom ukinuto demokratsko pravo da biraju svoje lokalne predstavnike u gradsko vijeće, a gradonačelniku omogućeno da u tehničkom mandatu od 12 godina potroši više od pola milijarde bez ikakve kontrole.

"Nakon razgovora i dogovora unutar BH bloka mi ćemo izaći sa svojim prijedlogom kandidatkinje za gradonačelničku poziciju", kazao je Kojović te dodao:

"Iz izmaglice nepromišljenih i nemuštih, izjava koje su se počele pojavljivati samo par sati nakon zatvaranja biračkih mjesta u Mostaru ukazali su se obrisi političkog plana koji je toliko trivijalan ili banalan da ga upravo to čini vjerodostojnim.

SDA bi da im BH blok svojim glasovima pomogne da izaberu gradonačelnika iz svojih redova, a da oni potom sa svojim tradicionalnim koalicijskim partnerom HDZ-om nastave provedbu mostarskog dogovora Čović-Izetbegović. Mostar i njegovi građani zaslužuju puno bolje od beskonačnih repriza političkih, međuetničkih, kriminalnih igrica i igrokaza SDA i HDZ. Mostar zaslužuje gradonačelnicu koja istinski voli svoj grad", istaknuo je Kojović.