FOTO  VUKOVIĆ „Nas 2600 s ponosom, ali i prijezirom prema Vladi HNŽ“

Prosvjed zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Zdravstveni djelatnici u HNŽ-u danas su ponovno, ovog puta znatno brojniji, izašli u prosvjednu šetnju na mostarske ulice. Sa Španjolskog trga uputili su se kraj hotela Mostar do stare Kirurgije (COVID bolnica), odakle su se uputili pred zgradu Vlade. 

Mi zdravstveni djelatnici u HNŽ-u, nas 2600 s ponosom počinjemo ovu konferenciju za tisak, a s velikim prijezirom prema Vladi HNŽ-a i resornom ministru zdravstva, što nas do ovog trenutka nisu pozvali u Vladu HNŽ-a, i pripremili tekst kolektivnog ugovora u koji bi unijeli sve naše zahtjeve i zajedno ga s nama potpisali na obostrano zadovoljstvo. Nas 2600 ovdje s ponosom stojimo i kažemo vlasti HNŽ-a da želimo njihove ostavke“, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u Dalibor Vuković, dodavši da očekuju poštenu odluku Općinskog suda Mostar, zbog koje su prekinuli generalni štrajk. 

Kazao je da u narednom tjednu očekuju rješenje kojim će se potvrditi da je štrajk koji su organizirali zakonit, kako bi mogli nastaviti sa generalnim štrajkom i potpunom obustavom rada te kako bi mogli nastaviti svoju borbu do trenutka potpisivanja kolektivnog ugovora.

Da se plaće zdravstvenim djelatnicima u HNŽ-u povećaju i da dostojanstveno žive i u miru rade na zadovoljstvo pacijenata, i svih građana“, zaključio je. Pozdravio je sve zdravstvene djelatnike, ali i predstavnike medijskih kuća koji ih podržavaju u borbi za ostvarivanje prava. 

Tijekom prosvjedne šetnje uzvikivali su "ostavke", tražeći smjenu onih koji su ih doveli do toga da na ulici traže svoja prava.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Sveučiliše kliničke bolnice u Mostaru Ivica Anić, koji usputno rečeno odrađuje smjene i u COVID bolnici, kazao je da je sramotan odnos koji vladajući imaju prema njima, te se ni danas nisu udostojili izaći pred njih. Resorni ministar Goran Opsenica samo je jednom izašao povodom prosvjeda zdravstvenih djelatnika, i to samo do hola Vlade, dalje nije smio, ili htio.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.