PO NAŠOJ PRIJAVI Federalna uprava policije provjerava ravnatelja krivotvoritelja

Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, tužiteljstvo hnž, Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić
Facebook

Federalna uprava policije, po prijavi portala Hercegovina.info, a na traženje Tužiteljstva HNŽ istražuje slučaj mostarskog ravnatelja krivotvoritelja Semira Šejtanića, koji je izvadio potvrdu o nekažnjavanju prije nego je ona prošla kroz sustav, te ju priložio na natječaj za ravnatelja škole u Mostaru. 

"Vezano za Vaš upit, za predmet „Šejtanić“, a po prijavi portala Hercegovina.info, obavještavamo Vas da Tužiteljstvo postupa u navedenom predmetu, te da su od Federalne uprave policije F BiH zatražene provjere navoda i utemeljenosti kaznene prijave, te u tom cilju i pribavljanje određene dokumentacije, odnosno, dokaza. Tužiteljstvu je dostavljen dio tražene dokumentacije uz Izvješće i analiza te dokumentacije je u tijeku", potvrdili su našem portalu iz Tužiteljstva HNŽ.

Kazali su da će nkon obavljenih provjera i analize prikupljenih dokaza, o rezultatima istrage, javnost biti pravodobno obaviještena.

Istraživački tim portal Hercegovina.info kaznenu prijavu protiv Semira Šejtanića(1977.), ravnatelja Osnovne škole Mujaga Komadina u Mostaru, rođenog u Čapljini, nastanjenog u Mostaru, pravomoćnog osuđenika za krivotvorenje dokumentacije prijavio je da je obmanuo sustav kako bi pribavio sebi dokumentaciju traženu za mjesto ravnatelja OŠ Mujaga Komadina. 

Šejtanić je, premda zna da je pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja dokumentacije pred domaćim sudovima, izvadio uvjerenje da je neosuđivan, konkurirao za mjesto ravnatelja škole u kojoj je već ravnatelj i zadovoljio natječaj. 

On je 4. ožujka za potrebe natječaja izvadio uvjerenje o neosuđivanosti od MUP-a HNŽ-a, a kazneni list je na adresu MUP-a stigao 26 dana kasnije, preciznije 30. ožujka, proknjižen 1. travnja. Premda je slučaj kristalno jasan i lako dokaziv, Šejtanić je još uvijek ravnatelj.