SDA I LAŽNA UVJERENJA Tajnik u ministarstvu znanosti i ravnatelj škole u Mostaru s lažnim papirima, i nitko ništa

Federalno ministarstvo obrazovanja, ministarstvo znanosti, Alden Kajtaz, nepotizam, Vlada FBiH, SDA BIH, Alden Kajtaz, SDA BIH, krivotvorena diploma, ministarstvo znanosti i obrazovanja, Vlada FBiH, Alden Kajtaz, Semir Šejtanić, lažna uvjerenja, krivotvorena potvrda, lažni papiri, vijesti

Po ovlaštenju federalne Vlade dokumentaciju Federalnog ministarstva znanosti potpisuje tajnik Alden Kajtaz. On je na to radno mjesto došao nakon što mu je u Mostaru krivotvorena potvrda kako bi mogao zadovoljiti uvjete natječaja.

Naime, Općinski sud u Mostaru, po sucu Dominiku Krasiću, u kaznenom predmetu protiv Semira Šejtanića proglasio ga je krivim što je 24. svibnja 2017. u Mostaru, u svojstvu direktora JU Osnovna škola “Mujaga Komadina” Mostar ovjerio neistinito uvjerenje.

Alden Kajtaz,Semir Šejtanić,vijesti,lažna uvjerenja,krivotvorena potvrda,lažni papiri

Naime, svjestan da u službenu ispravu unosi neistinit podatak, da svojim potpisom ovjerava službenu ispravu s neistinitim sadržajem, te da u službenu ispravu ne unosi važan podatak, a što je i htio, iako je znao da je Alden Kajtaz u razdoblju od 12. ožujka 2010. do 12. travnja 2015. u školi bio zaposlen kao nastavnik matematike i fizike, u uvjerenje djelovodnog broja: 02-276/17 od 24. svibnja 2017. unio neistinit podatak da je Alden Kajtaz u razdoblju od 12. ožujka 2012. do 12. travnja 2015. u školi obavljao poslove profesora, a potom, iako je znao da je sadržaj uvjerenja neistinit, uvjerenje ovjerio svojim popisom”, navodi su iz presude koju je potvrdio i Županijski sud.

Temeljem upravo te krivotvorene dokumentacije Alden Kajtaz natjecao se za radno mjesto tajnika ministarstva, kojem je sada zapravo na čelu, budući da je ministrica Dilberović dala otkaz i otišla na mjesto veleposlanice u Švedskoj. Da apsurd bude veći Šejtanić, osim što je stranačkom SDA kolegi krivotvorio dokumente da se može prijaviti za tajnika ministarstva, unatoč pravomoćnoj presudi, izvadio je uvjerenje da je nekažnjavan i ostao na čelu ravnatelja škole u Mostaru, a ujedno je i na čelu Upravnog odbora za mobilnost studenata i nastavnika FBIH.

Federalno ministarstvo znanosti pitali smo kako je moguće da je Kajtaz zaposlenik ministarstva kada je sudskom presudom protiv Samira Šejtanića dokazano da je dokumentacija kojom je ostvario zaposlenje lažirana. Također, pitali smo i kako Samir Šejtanić, pravomoćni osuđenik za krivotvorenje dokumentacije, može biti na čelu Fondacije za mobilnost studenta i nastavnika u Federaciji.  

Ministarstvo, a pretpostavljamo da je odgovarao sam Kajtaz, kaže da nisu nadležni za ta pitanja.

Alden Kajtaz,Semir Šejtanić,vijesti,lažna uvjerenja,krivotvorena potvrda,lažni papiri

“Agencija za državnu službu FBiH, kao jedinstvena i samostalna stručna služba Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, preuzela je punu odgovornost za implementaciju Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, odnosno utvrđuje jedinstvena pravila i postupak selekcije, imenovanja i postavljenja državnih službenika u organima državne službe u FBiH te planira i realizira procese zapošljavanja državnih službenika, na zahtjev i u skladu sa potražnjom organa državne službe. Također, ni jedna nadležna institucija nije ovom Ministarstvu naložila bilo kakvo postupanje u vezi s pitanjem koje navodite”, istaknuli su.

Ruke peru i od Šejtanića.

“Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, na svojoj 313. sjednici, održanoj 28.04.2022. godine, donijela zaključak o potrebi prestanka rada Fondacije za mobilnost studenata i nastavnika Federacije BiH, te zadužila Ministarstvo da preuzme poslove ove fondacije – što je i urađeno”, navode dalje.

Praktično, osoba koja je lažnim odkumentima došla na posao ostaje na poslu, osoba koja je lažnim uvjerenjem došla na čelo škole ostaje na čelu škole. Reaakcije sustava na ove abnormalnosti nema.

O svemu smo upit poslali i Agenciji za državnu službu, a odgovor očekujemo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.