ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE Pravomoćni osuđenik izvadio uvjerenje da je neosuđivan i nekažnjavan i ostaje ravnatelj škole

Semir Šejtanić, sda, Rašid Hadžović
Ilustracija/hercegovina.info

Pravomoćni osuđenik Semir Šejtanić, koji je osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zato što je svjesno svojim potpisom ovjerio službenu ispravu kojom je krivotvorio podatke o radnom iskustvu stranačkog kolege Aldena Kajtaza da bi se zaposlio u federalnom ministarstvu obrazovanja, i sebi je sredio nešto papirologije.

Naime, Šejtanić, PRAVOMOĆNI OSUĐENIK, izvadio je sebi uvjerenja o nekažnjavanju i neosuđivanju, te se prijavio na još jedan mandat za  ravnatelja Osnovne škole Mujaga Komadina u Mostaru, te ostaje na tom mjestu. 

Semir Šejtanić,sda,Rašid Hadžović

Štiti ga i resorno ministarstvo obrazovanja predvođeno Rašidom Hadžovićem, koji od 2. ožujka ove godine ne odgovara na upit našeg portal kako ravnatelj, prosvjetar, školski uzor djeci moži biti presuđeni krivotvoritelj. Ne samo da nije odgovorio, nego je istome osigurao još jedan mandat ne poduzimajući ništa. 

U natječaju za ravnatelja škole koji je objavilo Hadžovićevo ministarstvo navodi se da kaniditat NE SMIJE BITI KAŽNJAVAN, te da je obvezan dostaviti uvjrenje nadležnog suda da se protiv kandidata NE VODI KAZNENI POSTUPAK i uvjerenje MUP-a o neosuđivanosti. Kako je Šejtanić ispunio sve zadane uvjete koristeći šupljine sustava, i koliko je novih kaznenih djela u međuvremenu napravio to još nitko ne zna. Izvjesno je da je netko presudu držao na sudu, a nije je poslao u kaznene evidencije MUP-a.

Semir Šejtanić,sda,Rašid Hadžović

“On je u trenutku korištenja uvjerenja bio svjestan da je osuđivan, no unatoč tome je izvadio i koristio ovjerenje što je samo po sebi kazneno djelo. Sad se postavlja pitanje je li on obmanuo Školski odbor, ili su i oni znali da je osuđivan te sami počinili kazneno djelo”, komentiraju nam pravnici.

Kao treće i najzanimljive nameće se i činjenica da je Šejtanić kao direktor morao spriječiti nezakonito imenovanje sebe kao direktora. Koliko je Šejtanić zakona prekršio da bi izašao u susret kolegama i sebi teško da bi dokučila i baba Vanga. Zanimljivo, stranka ga prati i štiti, te postavlja i sebe i njega iznad zakona. Inače, školi smo jučer slali upit kako je pravomoćni osuđenik dostavio uvjerenje o neosuđivanju i nekažnjavanju. Odgovoru smo se baš nekako radovali, ali ga evo ne dobismo.  

Za podsjetiti je da je oporba u Skupštini HNŽ-a, pa čak i na Gradskom vijeću Mostara pitala kako osuđenik može biti ravnatelj škole u Mostaru, što s obzirom na novi četverogodišnji mandat presuđenog krivotvoritelja očito kod vladajućih nije pilo vode. 

Semir Šejtanić,sda,Rašid Hadžović

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.