JE LI ŠEJTANIĆ SLJEDEĆI? Alden Kajtaz dobio otkaz u ministarstvu zbog krivotvorenja službene dokumentacije

Alden Kajtaz

Alden Kajtaz, tajnik u Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti dobio je otkaz.

O Kajtazovom zapošljavanju pisali smo smo početkom ožujka, a kako saznajemo, nova ministrica Jasna Duraković potpisala je otkaz dojučerašnjem tajniku zbog pravosnažne presude o krivotvorenju službene dokumentaciju.

Što je sporno s Aldenom Kajtazom i je li sam u cijeloj priči?

Podsjetimo, Kajtaz je odabir SDA-ove kadrovske kuhinje koja u HNŽ rijetko pogodi s funkcijskim nagrađivanjem. Za posao tajnika trebala mu je potvrda koju nije mogao dobiti, ali se zato pobrinuo njegov stranački kolega Semir Šejtanić, ravnatelj OŠ 'Mujaga Komadina'. Šejtanić i Kajtaz su se dosjetili kako bi to mogli riješiti pa su krivotvorili službenu ispravu s neistinitim sadržajem koju je ravnatelj potpisao.

Naime, iako je znao da je Alden Kajtaz u razdoblju od 12. ožujka 2010. do 12. travnja 2015. u školi bio zaposlen kao nastavnik matematike i fizike, u potvrdu djelovodnog broja: 02-276/17 od 24. svibnja 2017. unio neistinit podatak da je Alden Kajtaz u razdoblju od 12. ožujka 2012. do 12. travnja 2015. u školi obavljao poslove profesora.

Pravosudni apsurd

Iako je, tek sad, poslom platio jedan od krivotvoritelja, javnost će se s pravom pitati što je s ravnateljem škole koji je službenom dokumentacijom lagao za svog kolegu? Ništa.

Semir Šejtanić i dalje rukovodi Osnovnom školom unatoč presudi kojom je Kajtazu omogućio državne jasle.



Iako pravomoćno osuđen, ravnatelj je za novu-staru poziciju prvog čovjeka JU OŠ 'Mujaga Komadina' trebao donijeti potvrud o nekažnjavanju. I donio ju je.

Osuđenik ravnatelj pravomoćnu presudu protiv vlastite malenkosti zaprimio je 28. listopada 2021. godine, a unatoč statusu pravomoćno osuđene osobe, u međuvremenu je sebi pribavio uvjerenje o nekažnjavanju te isto svjesno priliožio na natječaj za novi mandat na poziciji direktora JU Osnovne škole “Mujaga Komadina”, gdje je već bio ravnatelj. Osim što je donio dokument za koji zna da je nevalidan, on je i kao direktor morao spriječiti imenovanje samog sebe zbog nevalidne dokumentacije. 

Šejtanića je sud u Mostaru proglasio krivim zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenje službene isprave, a što je potom potvrdio i Županijski sud. Osuđen je na uvjetnu osudu, odnosno zatvor od 10 mjeseci, a što se neće izvršiti ako ne počini novo kazneno djelo. On je novo nedjelo počinio kada je kao pravomoćni osuđenik donio potvrdu o nekažnjavanju.



Sa svime je upoznat resorni ministar Rašid Hadžović, županijski prosvjetni inspektor, a kaznenu prijavu o ovom predmetu podnijeli smo i Tužiteljstvu HNŽ-a. 

Ministar, nadamo se na odlasku, Rašid Hadžović o nikakvim gorućim problemima 'u njegovoj kući' se ne očituje. Na prave odgovore javnost od njega nije ni naviknula, a vjerujemo da ćemo po ovom pitanju još teže išta dobiti budući da se radi o stranačkim kolegama, kao i činjenici da je na čelu ovog ministarstva bila Elvira Dilberović, potpredsjednica mostarske organizacije SDA.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.