SDA-ov MULJATOR GODINE Lagao je školski odbor, vadio fiktivna uvjerenja, krivotvorio dokumente i nitko mu ne može ništa

šejtanić

Tužiteljstvo HNŽ-a donijelo je naredbu da se obustavlja istraga protiv ravnatelja krivotvoritelja iz Mostara Semira Šejtanića, koji je kao pravomoćni osuđenik ostao na čelu osnovne škole u Mostaru. Šejtanić je osuđen što je Aldenu Kajtazu, donedavnom zaposleniku federalnog ministarstva znanosti krivotvorio dokumentaciju za zaposlenje. Kajtaz (SDA) je nedavno dobio raskid suradnje. Šejtanić je nakon toga kao neosuđivana osoba, predriblao sustav i ostao na čelu škole. 

Portal Hercegovina.info protiv istoga je podnio kaznenu prijavu, no Tužiteljstvo nije našlo načina da Šejtanića sankcionira. Postupajući po našoj prijavi, a po nalogu Tužiteljstva potvrđuju se navodi iz naše prijave, da je Ministarstvo unutarnjih poslova presudu Općinskog suda u Mostaru protiv Semira Šejtaića zaprimilo 30. ožujka prošle godine, a proknjižilo dan kasnije 1. travnja. Šejtanić je uvjerenje da je neosuđivan izvadio dvadesetak dana ranije – 4. ožujka 2022. Dakle, svjesno i namjerno je izvadio uvjerenje da je neosuđivan, obmanuo sustav i postao ravnatelj škole, premda je njemu i njegovu odvjetniku presuda pročitana u srpnju 2021. 

šejtanić

Zašto je onda Tužiteljstvo HNŽ obustavilo istragu?

Neki članovi školskog odbora OŠ Mujaga Komadina iznenada su dobili amneziju, te se na ispitivanju u Tužiteljstvu HNŽ nisu sjećali je li uz prijavu za ravnatelja škole Šejtanić donio uvjerenje o neosuđivanosti, a SDA-ovci su samo znali reći da je Šejtanić, kao jedini prijavljeni ispunio sve uvjete za ravnatelja škole. I stranački kolega, ministar Rašid Hadžović potvrdio je da je sve po pravilima, te dao suglasnost za imenovanje, te je Šejtanić – osuđenik, uplovio u još jedan siguran mandat od četiri godine. Član školskog odbora i predsjednik povjerenstva za prijem, koji je sa Šejtanićem potpisao novi ugovor o radu, Tužiteljstvu je izjavilo da nije znalo da se protiv Šejtanića vodio postupak i zbog čega. 

šejtanić

Međutim, jedan od članova školskog odbora tvrdi da ih je Šejtanić, tek nakon objave na našem portalu pozvao u ured i priopćio im da je pravomoćno osuđen, pokazao im presudu i ponudio ostavku. Prije objave u medijima donio je uvjerenje da je osuđivan, što govori o njegovu liku i djelu. Iz svjedočenja prosvjetnog inspektora razaznaje se da je 5 mjeseci direktor prešućivao činjenično stanje vezano za pravomoćnu presudu. 

šejtanić

Semir Šejtanić, u iskazu u Tužiteljstvu HNŽ kaže da se ne osjeća krivim, i da smatra da nikoga nije na bilo koji način prevario. Istaknuo je da je na našem portalu medijski 'linčovan', a da su ga njegovi pravnici uvjeravali da ga uvjetna osuda ne koči u prijavi za mjesto ravnatelja škole. Nije ga to kočilo da izvadi uvjerenje o neosuđivanosti i nakon što je presuda postala pravomoćna. Laže u iskazu da je nakon što je presuda postala pravomoćna, navodno odmah, a prosvjetni inspektor i član školskog odbora tvrde suprotno, izvijestio Nastavničko vijeće da je osuđen. Oni kasnije utvrđuju da je Šejtanić dostojan obavljati funkciju. Jasno je da je Šejtanić znao da je osuđenik, no da je šutio dok je procedura prošla. Kasnije je vuk ujeo kenjca.

I premda Tužiteljstvo, FUP, članovi školskog odbora, prosvjetni inspektor potvrđuju sva naša pisanja Tužiteljstvo obustavlja istragu, jer, kako se čini, u domaćim zakonima nisu našli uporište da KRIVOTORITELJA I PRAVOMOĆNOG osuđenika procesuiraju. Rak rana našeg društva u cjelini je pravosuđe. Pravde je u Hercegovini na kapaljku, kako za koga stranke odrede i kažu. O neovisnom pravosuđu i pravdi samo se može sanjati.

šejtanić

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.