Tri koraka do ravnog trbuha

Tri koraka do ravnog trbuha
Nažalost, ne postoji jednostavan i brz način za postizanje ravnog trbuha. Disciplinirani pristup sportu i prehrani kao i trud i strpljenje ipak će pokazati rezultate.

Treniranje
Trbušnjaci su najpoznatije vježbe za treniranje trbušnih mišića. Zbog toga se većina žena znoji na strunjači, no čini se da rezultata nema. Razlog tomu je što sami trbušnjaci nisu dovoljni. Oni će ojačati vaše trbušne mišiće, no potrebno je otopiti masne naslage. To ćete postići treningom izdržljivosti, tj. onim treningom na kojem ćete se pošteno oznojiti skakanjem. Vožnja bicikla, trčanje, plivanje ili one aerobik grupe koje se baziraju na plesu, idealan su odabir. Vježbajte trening izdržljivosti minimalno tri puta tjedno u rasponu od 20 do 60 minuta. Uz ovu vrstu treninga potrebno je kombinirati i popularne trbušnjake. Za ravan trbuh pomoći će vam i joga i pilates. Stručnjaci osim treniranja naglašavaju da je potrebno što više kretanja. Zaboravite na dizalo, koristite stepenice, šetajte i vrijeme provodite u pokretu, a ne ispred televizije na najdražem kauču.

Masaža
Područje trbuha skladišti masne naslage jer nije dobro prokrvljeno. To također možete primijeniti kad i nakon napornog treninga područje trbuha je i dalje hladnije nego ostatak zagrijanog tijela. Masaže mogu potaknuti prokrvljenost. Koristite ulje za masažu (posebno su dobra ona specijalizirana za borbu protiv celulita) i umasirajte ga na područje trbuha. Nakon toga uz pomoć palca, kažiprsta i srednjeg prsta štipajte kožu sve dok ne potaknete prokrvljenost. Nakon toga dlanovima u smjeru kazaljke na satu kružnim pokretima masirajte trbuh. Što češće masirate trbuh, to bolje. Tokom tuširanja možete koristiti i posebnu grubu rukavicu za masažu. Nakon tuširanja obavezno nanesite losion ili mlijeko za tijelo.

Prehrana
Ako se želite riješiti naslaga na vašem trbuhu trebate, naravno, paziti i na svoju prehranu. Potrebno je unositi manje kalorija nego što ih trošite. Ako tokom dana većinu vremena sjedite, potrošit ćete 2.000 kalorija. Kako bi učinci bili vidljivi, morate unositi 1.500 kalorija dnevno. Stručnjaci naglašavaju da je veoma važan povećani unos tekućine. Također, jedite više puta manje obroke. Izbjegavajte veće porcije. Žvačite svaki zalogaj i dajte si vremena. Izražen trbuh nije uvijek problem masnih naslaga nego uzrok može biti i nadutost. U tom slučaju morate promijeniti svoju postojeću prehranu. Vjerojatno ne podnosite određene sastojke namirnica poput laktoze i fruktoze. Istražite sami što točno napuše vaš trbuh. Nakon svakog jela promatrajte reakciju svog trbuha. Ako želite ravan trbuh, dotične namirnice izbacite iz prehrane ili smanjite njihov unos.
Izbjegavajte ili smanjite unos gotovih jela, graha, svježeg kruha, alkohola, gaziranih pića i slatkiša. Prebacite se na lako probavljivu hranu, poput pirjanog povrća, bijelog mesa, maslinovog ulja i cjelovite riže.
izvor: Budi.in