Tajne dugovječnosti

zdravlje, kvaliteta, stres, san, hrana, posao, smijeh, život, zdravlje, zdravlje
Dug i zdrav život prioritet je svakog čovjeka. Poslovni život prepun je stresa, a zdravlje uzimamo zdravo za gotovo, barem dok nas ne snađe neka nevolja. Stoga promislite o svojim navikama na vrijeme i pokušajte paziti svoje tijelo i duh. Pročitajte nastavak teksta o dugovječnosti i savjete koji će vam sigurno pomoći osjećati se bolje.

Proširite interese


Kažu da je Leonardo da Vinci dosegao ekspertizu u 60 različitih područja. Učenje je novih stvari pozitivno utječe na mozak i daje vam novu perspektivu na znanja koja već imate. Bez obzira na godine ako i dalje stimulirate vaš mozak baveći se raznim aktivnostima, on će i dalje dobro raditi.

Više se smijte

Smijeh je dokazano najbolji lijek protiv stresa i vitalizira cijeli organizam. Ako se nasmijete između sto i dvjesto puta u danu, isto je kao da ste desetak minuta trčali, tako da u nekim slučajevima može biti i alternativa vremenu provedenom u fitnes centru.

Zdravo se hranite

Izbjegavajte sve vrste procesirane hrane, umjetnih aditiva i ostalih dokazanih uzročnika velikog broja bolesti. Ljudskom organizmu je potrebna ravnoteža, a najbolji recept vam može ponuditi priroda. Jedite što više svježeg i organskog voća i povrća. Dokazano je da je ovaj, u svijetu sve popularniji način prehrane sirovom hranom djelotvoran u liječenju raznolikih bolesti, od dijabetesa do raka, a istovremeno puni vaš organizam toliko neophodnim enzimima.

Spavajte između sedam i osam sati

Istraživanja pokazuju da ljudi koji spavaju duže od osam sati imaju tendenciju da kraće žive. Isto se odnosi i na one koji spavaju manje od 7 sati dnevno.

Unaprijedite kvalitetu života


Svakim danom probajte za nijansu poboljšati kvalitetu vašeg života. Dodajte neku dobru naviku ili izbacite neku lošu, to je garantiran put do uspjeha u dugom roku. Gotovo sve navike koje produljuju vaš život istovremeno pozitivno djeluju i na kvalitetu istoga. A kada se bolje razmisli dug život niti nema puno smisla bez ispunjenosti određenom kvalitetom.

Profitiraj.hr