Protiv stresa

ljutnja, bolesti, stres, nesanica, stres, stresna kardiomiopatija, zavist, mržnja, ljutnja, tuga, strah, znakovi, stres, odmor, stres, uzroci stresa, simptomi stresa, Redovita tjelovježba, ljekovito bilje, prejedanje, vježbe, disanje, otklanja stres, automobili, stres, stres, simptomi stresa, jesenji stres, pravilno disanje, disanje, razina kortizola, kortizol, stres, istraživanje, riječi
Baš kad nam je najviše potrebno odvojiti nešto vremena da dođemo sebi od stresa, to je najteže izvesti. Zato su dobrodošli "brzi ali šašavi načini uklanjanja stresa" koje preporučuje Beth, urednica u Career Girl Daily, a koji "ne zahtijevaju ozbiljnu polusatnu rutinu".

Popijte sok od naranče - osim što ima sjajan okus, vitamin C kojim obiluje snizuje krvni tlak i razinu hormona stresa kortizola.

Izmasirajte uši - laganim trljanjem palcem i kažiprstom prijeđite duž vanjskog ruba uha nekoliko puta gore-dolje tijekom minute-dvije. Time ćete aktivirati akupresurne točke koje će vam opustiti mišiće lica i tijela, a i samim usredotočivanjem na masažu skrenut ćete pozornost sa stresa.

Promijenite način (samo)govora - koliko se često zateknete kako sami sebi govorite "Sutra moram napraviti to, to i to" ili "To moram obaviti danas prije nego što se mogu opustiti". To zvuči kao zadatak, nešto što ne želite učiniti. Umjesto toga kažite: "Obavit ću to, to i to sutra" ili "Obavit ću to danas prije nego što se opustim". Jednostavna promjena načina na koji govorite može vam potpuno promijeniti stav.

Otiđite na neko novo mjesto - prošećite i nađite novo omiljeno mjesto, promijenite okruženje jer uvijek isto okruženje stvara uvijek isto ponašanje. Mijenjanje navika i okruženja najbolji je način umanjivanja stresa i onemogućavanja nastanka obrazaca ponašanja.

Usporite - bavite se nečim, ali to činite sporo. Tu može biti riječ o kaligrafiji ili bojankama za odrasle, ali i o nečemu tako jednostavnom kao što je sporo žvakanje hrane ili duboko disanje.

Obavite 10-minutno čišćenje - rutinsko čišćenje pomaže vam od nereda raščistiti i vlastiti um te se usredotočiti na nešto drugo. Bilo da je riječ o sređivanju dokumenata, radnog stola ili ormara, primite se takvoga kratkog posla osjetite li uznemirenost.


sensaklub.hr