Pet namirnica za borbu protiv stresa

hrana, hrana, stres, namirnice, hrana, intolerancija, Simptomi intolerancije, niz zdravstvenih tegoba, alergija na hranu, nepodnošenja hrane, tjeskoba, depresija, umor, pretilost, zdravlje, hrana za jelo, godine

Umjesto da pojedete nešto nezdravo izaberite slatki krumpir, borovnice, puretinu, šparoge i govedinu, piše Klix.ba.

Slatki krumpir

Ukoliko vam trebaju ugljikohidrati, izbjegavajte pomfrit i brzu hranu. Umjesto toga jedite slatki krumpir, koji je spor, ali trajan izvor energije. On neće dovesti do pada nivoa šećera poput drugih vrsta hrane bogate ugljikohidratima.

Borovnice

Borovnice su prirodni antioksidansi, a bogate su i vitaminom C te predstavljaju dodatne rezerve i tako vam pomažu u borbu protiv stresa. Bogate su vlaknima i reguliraju razinu šećera u krvi.

Puretina

Puretina sadrži aminokiselinu triptofan, koja u mozgu dovodi do stvaranja kemikalije "za dobro raspoloženje",a to je serotonin. Serotonin smiruje i daje osjećaj opuštenosti.

Šparoga

Šparoga je bogata folnom kiselinom koja djeluje umirujuće. Kada ste pod stresom, vaše tijelo luči hormone koji utječu na vaše raspoloženje. Unošenje određenih vitamina i minerala održava vaše raspoloženje na željenom nivou, jer oni stvaraju serotonin.

Govedina

Govedina smanjuje stres jer sadrži B vitamine i cink. Ona sadrži i nezdrave, zasićene masti, koje povećavaju opasnost od bolesti krvnih žila i srca, kao i drugih bolesti, no, korisna je ako birate manje masne komade mesa. Zdrav način pripremanja govedine je da je narežete tanko i tako pečete te je poslije toga servirate uz salatu.