Osam nesvakidašnjih načina oslobađanja od stresa

stres
stres
Što raditi? Naučiti upravljati stresom, jer to pomaže, ne samo da se vratite u formu, nego i da eliminirate bolest, i čak, usporite proces starenja.

Češalj

U tijeku radnog dana, provedenog ispred monitora, mimična muskulatura postaje veoma napeta, tako da glava postaje veoma teška i počinje da boli. Jedan od načina izbjegavanja stresa - češljanje kose u trajanju 10-15 minuta. Ova procedura pomaže „aktivirati " krv i osloboditi mišiće.

Hrana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukusna hrana - efikasni antistres doping. Sačuvati dobro raspoloženje, osloboditi se stresa pomaže masna riba, koja sadrži omega-3 masne kiseline, veoma korisne za nervni sistem. Ako ne volite ribu, pojedite sladoled ili bananu. Ove namirnice su bolje od antideprisiva.

Istrljajte dlanove

Još jedan način da se ublaži napetost i izbjegne stres. Potrebno je svom snagom protrljati dlan o dlan, dok dlanovi ne postanu vrući. Također je korisno i protrljati uši. Na taj način, brzo ćete se vratiti i fokusirati na posao.

Isprati konflikte i stresove

Izboriti se sa negativnom emocijom pomaže 15-minutno tuširanje. Stanite ispod toplog mlaza vode, tako da on masira glavu i ramena. Ubrzo ćete osjetiti kako voda odnosi sa sobom sve nepotrebno.

Boje

Psiholozi su otkrili da oslikavanje bojanke u roku od 2-3 minuta u periodima pojačanog stresa petostruko povećava vjerovatnoću da se svi poslovi završe na vrijeme.

Čaj sa hibiskusom

Nagomilavanjem radikala čovjek ima osjećaj panike i anksioznosti-karakteristike stresnog stanja. Hibiskus ne daje radikalima gomilanje, kao da ih razvodnjava, i na taj način pomaže oslobađanju od stresa, ne izazivajući u vama malaksalost.

Spremanje

Razvrstavanje stvari na svoja mjesta pomaže da se fokusirate i organizirate misli. Osim toga, uredne police, latice, ormari, daju pozitivan psihološki efekt - vanjska uređenost i organiziranost nesvjesno se prenosi na vlastiti život.

Ples

Obvezno plešite kod kuće. Ritmički pokreti uz glazbu idlično pomažu eliminiranju stresa. Osim toga, ples doživljavamo kao zabavu, za razliku od sličnih vježbi u fitness klubu.