Nova dijeta: Izgubite 9 kg u 6 tjedana

Six Weeks To OMG ubrzo je postala jedna od najprodavanijih knjiga na tržištu, popularnija čak i od Dukanove i Atkinsonove dijete.

Sve je prvotno osmislio za svoje poznate klijente, a temelji se na idejama s područja nutricionizma, biokemije, genetike i psihologije. Obećava da ćete na koncu izgubiti devet kilograma masnih naslaga te smanjiti celulit.

Smatra da rješenje nije u nizu malih obroka koje jedemo tijekom dana, zapravo ih smatra štetnima te potiče sve da se drže tri obroka dnevno.

Iako, umjesto doručka, predlaže da prvi obrok bude oko 10 ujutro, jer smatra da će se tako potaknuti bolji rad metabolizma.

'Još su 2000. francuski znanstvenici pokazali da tipičan visokoenergetski doručak s tostom, jogurtom i voćem zapravo blokira gubitak masnoće tijekom cijelog dana', kaže.

A da biste se obračunali s celulitom, Fulton predlaže kombinaciju hladne kupke i crne kave.

U poglavlju Skinny Dipping govori da ležanje u hladnoj vodi dovodi do naglog ubrzavanja metabolizma, a ako niste dovoljno hrabri cijeli ući u vodu, savjetuje da hladnoći barem izložite noge.

Većina nas se boji neobičnih stvari. Potrebno je nekoliko hrabrih ljudi koji će se odvažiti i iskušati nešto novo. Na koncu će istina krenuti od njih i svima poboljšati živote', kaže Venice A. Fulton.

Smatra da voćni sokovi i shakeovi također dovode do prejedanja. Ne sviđaju mu se ni ugljikohidrati iz brokule, koje uspoređuje s onima iz gaziranih napitaka.

Ovi i slični savjeti postali su iznimno popularni, no nisu baš svi oduševljeni. Slično je i s mnogim drugim popularnim dijetama koje su nutricionistima izuzetno nesimpatične. Prošle je godine British Dietetic Association Dukanovu dijetu proglasio najgorim popularnim planom za mršavljenje jer 'iza nje ne stoje znanstveni dokazi'.

Fultona to ne brine, nego obećava da ćete uz njegovu tehniku OMG izravnati i trbuh, poboljšati izgled kose, noktiju i kože, te se općenito bolje osjećati u vlastitoj koži, piše Net.hr.