6 tajni prirodno vitkih žena

hrana, vitka linija, debljanje, manekenke, padovi
Svatko od nas poznaje barem jednu vitku ženu koja, čini se nema nikakvih problema s kilogramima... Ona jede što želi i koliko želi... U čemu je štos? Kako je to uopće moguće? Predstavljamo najbolje čuvane tajne vitkih žena o njihovoj figuri!

1. Dobra ili loša hrana


Nemojte dijeliti hranu na "dobru" ili "lošu". Ako vam se ova navika urezala u svaku poru, nastojte ju zaboraviti. Ako npr. kekse smjestite pod "lošu hranu", osjećat ćete se iznimno potišteno ako ih pojedete. A budući da im na samom početku niste mogli odoljeti, doći ćete u napast pojesti više no što ste namjeravali. Umjesto toga, uživajte u različitoj hrani pa će i želja za "zabranjenim" keksima nestati sama od sebe.


2. Uživajte u voću

Vitke žene svakodnevno uživaju u minimalno jednoj porciji voća. Stoga odaberite omiljene plodove i konzumirajte ih tokom dana. Bilo da je riječ o voću s najboljim hranjivim sastojcima ili plodovima čijem okusu ne možete odoljeti, nije bitno – glavno da je voće! Ono obiluje prirodnim hranjivim tvarima koje će vas učiniti zdravijima.


3. Otkrijte koliko ste stvarno gladni

Prije no što išta stavite u usta, razmislite o tome jeste li zaista gladni. Većina ljudi miješa glad s apetitom koji se može probuditi samim mirisanjem hrane. Kad sljedeći put ogladnite, odvratite si pažnju na dvadeset minuta. Ako ste nakon tog vremena još uvijek gladni, pravac u kuhinju! Budući da želja za hranom može nestati, uštedjet ćete si puno kalorija!


4. Hrana nije vaš najbolji prijatelj


Prirodno vitke osobe razgovaraju o svojim problemima i pronalaze odgovore na najteža životna pitanja. Ove se osobe ne liječe hranom i ne smatraju ju emocionalnim prijateljem. Pokušajte vlastite probleme staviti na papir. Riječ je o sjajnom načinu izražavanja osjećaja i to bez ikakvih posljedica, odnosno dodatnih kalorija!



5. U kupovinu s popisom

Pri odlaska u kupovinu, napravite popis onoga što vam je potrebno i čvrsto ga se pridržavajte! Ako hodate po supermarketu bez popisa, doći ćete u napast kupiti stvari koje vam ne trebaju. Popis namirnica je odlična stvari jer ćete zahvaljujući njemu kupiti ono što vam zaista treba. Na taj ćete način, osim novca, uštedjeti i kalorije.


6. Aktivnost


Pokušajte uključiti neke tjelesne aktivnosti u svoj svakodnevni život. Pritom ne mislimo na teretanu već brže i zanimljivije stvari poput penjanja stepenicama. Uskoro ćete osjetiti i vidjeti sve prednosti ove vrste aktivnosti.

K. R.
Preuzeto s: ordinacija.hr