Znate li išta o dugoročnom štetnom utjecaju dijeta na vaše tijelo?

dijeta

Društvo već godinama stavlja veliki pritisak na pojedince da moraju izgledati savršeno. To uglavnom znači što tanje i utegnutije, a poseban se pritisak stavlja na pripadnice ljepšeg spola.

Upravo zato mnoge poznate i manje poznate žene odlučuju se za rigorozne i manje rigorozne dijete kako bi izgledale prema nametnutim standardima, ali jeste li znali kako bi vam strogi režim prehrane u mladosti mogao uzrokovati probleme u zrelijoj dobi?

Drugim riječima, brojna istraživanja novijeg doba zaključila su kako žene koje u mladosti isprobavaju ekstremne dijete, prati veća vjerojatnost razvijanja dugoročnih zdravstvenih problema kasnije u životu.

Što žena mlađa počne s prvom dijetom, bez obzira na to radi li se o nečemu jednostavnom poput izbjegavanja ugljikohidrata ili o pravoj dijeti, veća je vjerojatnost da će razviti ekstremni oblik ponašanja kad je u pitanju kontrola kilograma i imati prekomjernu tjelesnu težinu kad stigne u tridesete.

Iako nije otkriveno zašto dijete u ranijoj dobi utječu na zdravlje u zrelijim godinama, znanstvenici ističu kako je uvijek bolja opcija od dijete ignoriranje takvih brzih "rješenja" te dugoročna briga o vježbanju i što kvalitetnijoj prehrani.

Izvor: index.hr