POTRAGA ZA TIJELOM DANKE Uhićeni stalno mijenjaju iskaze, spominjali su više lokacija

Djevojčica Danka Ilić

Potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić i dalje traje, javlja N1 iz Banjskog Polja. Desna strana puta o kojem je govorio i ministar Bratislav Gašić, a koji vodi od Banjskog Polja ka Boru, mjesto je najintenzivnije potrage.

Na mjestu događaja su vozila mehanizacije, policajci, vatrogasna služba. Policija kontrolira promet i ne dozvoljava se prilaz mjestima na kojima traje potraga. Tu su i policajci sa psima i vatrogasci spašavatelji i cijeli teren pretražuju već nekoliko puta.

U Odjelu MUP-a Srbije za suradnju sa medijima rekli su reporterki N1 kako se potraga radi na središnjoj lokaciji kod deponije na koju ih je ranije doveo jedan od uhićenih, ali kažu kako se ne mogu osloniti na njihove izjave. „U istrazi su toliko toga priznali, ali ne i lokaciju na kojoj je tijelo. Preciznije, rekli su više lokacija“, objašnjava reporterka N1.

Istrage se, kako je rečeno u MUP-u, rade na osnovu operativnih informacija iz istrage, ali i na osnovu različitih iskaza uhićenih koji se stalno mijenjaju.

I jučer se intenzivno pretraživalo kod deponije, ali i u selima iz kojih su uhićeni. Pretraženo je imanje, ali za sada ništa nije pronađeno.

Načelnik policije: Mislili su da je mrtva, ali se ona probudila

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić tijekom gostovanja na Informer televiziji iznio je nove detalje o slučaju. Ispričao je kako su osumnjičenici mislili da je Danka mrtva nakon što su je udarili autom pa su je ubacili u gepek, ali se djevojčica u jednom trenutku probudila. 

"Po njihovim navodima, stali su da uriniraju blizu kuće. Kasnije, kad su nastavili, udarili su Danku i onda je stavili u gepek. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju djeteta jer se dijete probudilo u tijeku vožnje i oni su je zadavili. Ne mogu se dogovoriti tko je izvršio davljenje, a kasnije su je bacili na deponiju", izjavio je. 

"Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubojica ima blokadu i ne može se sjetiti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udarca, ali nisu bili usuglašeni o samom ubojstvu djeteta. Danka je bila u nesvijesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila", dodao je. 

Posljednja informacija iz Višeg tužiteljstva u Zaječaru je kako će dvojica uhićenih koji su osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Danke Ilić biti saslušani danas popodne, a tužiteljstvo će nakon saslušanja informirati javnost, javlja reporterka N1.