Vjerovali ili ne, vino i vježbanje imaju poveznice!

tjelovježba

Alkohola ima puno u praznim kalorijama - kalorijama koje nemaju nutricionu vrijednost. Oni koji nisu umjereni u alkoholu riskiraju bolesti srca, jetre pa čak i nekih vrsta raka želuca. Uz sve to velika je vjerojatnost da ćete nakupiti višak kilograma. Studije su pokazale da oni koji su umjereni u alkoholu imaju dobru razinu kolesterola u krvi. Iako su rađena mnoga istraživanja, rezultat je uvijek u korist vina. Ali ipak ključ svega je umjerenost.

Naime, dok se tijelo rješava toksina iz alkohola, metabolizam je praktično ugašen. Energija koju metabolizam inače koristi za otapanje masti i kalorije se sada usmjerava prema jetri i debelom crijevu da pomogne tim toksinima da izađu iz tijela. Taj proces može trajati od 12 do 24 sata ovisno o vašoj veličini i težini tijela nasuprot masnoćama i količini alkohola koju ste popili večer prije.

Stoga, najbolji način uživanja u vinu ili u bilo kojem drugom alkoholnom piću i ostati fit je planiranje. To znači vježbati prije izlaska van, da bi se podigla razina metabolizma prije umjerenog uživanja u alkoholu tako da se još uvijek značajna količina kalorija može uništiti.

Izvor: cosmpolitan.hr