Ovakvo meso štiti i od raka

meso, organski uzgojena govedina, meso, crveno meso, suho meso, meso, BIH
Organska govedina, životinja koje su živjele i jele na pašnjacima, sadrži kompletan proteinski profil i omega-3 masne kiseline, te ima bolji okus nego ona uzgojena u štali i tovljena žitaricama.

Crveno meso je na lošem glasu, najčešće zbog količine, jer se često zna pretjerati, ali i zbog industrijskog načina obrade. Međutim, ako se radi o mesu životinja koje su pasle na otvorenom, njegovom konzumacijom dobit ćete linolne kiseline, korisne u borbi protiv raka, te srcu sklone omega-3 masne kiseline.

'Osim toga, meso krava koje su redovito na pašnjaku ima manje masnoća i kalorija. Ako vam je dostupno takvo meso, slobodno ga pripremite dva ili tri puta tjedno', kaže dr. Jonny Bowden, autor knjige 150 najzdravijih namirnica.

Koristi od organski uzgojene govedine

1. Proteini zdrave govedine brzo zasićuju.

2. Esencijalne aminokiseline koje sadrži (isoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan, valin...) pomoći će u izgradnji zdravih mišića i kostiju.

3. Govedina je i izvrstan izvor B vitamina, važnih za mozak.

4. Opskrbit će vas oblikom željeza koji se najbolje apsorbira (izgrađuje crvene krvne stanice).

5. Organska govedina je i odličan izvor cinka, koji jača imunitet.

6. Sadrži i mononezasićene masne kiseline, koje štite od srčanih bolesti.

7. Odličan je izvor omega-3 masnih kiselina i linoleinske kiseline, koja smanjuje rizik od raka, pretilosti, dijabetesa i nekih poremećaja imunološkog sustava.

Magazin.hr