Ojačajte organizam hranjivom namirnicom!

01.11.2013

Koraba (zajedno s prokulicama, keljom i kupusom) pripada porodici krstašica, a Nacionalni institut za rak istražuje ju zbog njenih potencijalnih antikanceroznih svojstava.

Koraba (keleraba ) se pokazala kao vrlo učinkovito povrće za ublažavanje problema u slučaju edema,kandide ili virusnih zaraza.S obzirom da stabilizira razinu šećera,preporučuje se kod hipoglikemije i dijabetisa.Redovnim konzumiranjem korabe može se potencijalno smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca te sniziti krvni pritisak zahvaljujući prisutnom kaliju.

Koraba je dobar izvor dijetalnih vlakana vrlo važnih za zdrevlje našeg organizma.Lekoviti deluje na srčano- krvni sistem jer smanjuje količinu ukupnog i LDL kolesterola,pomaže kod konstipacije,daju osećaj sitosti i redukuju apetit, snižavaju visinu šećara u krvi, a mogu pomoći i u prevenciji raka debelog creva.

Pojedine studije potvrdile su da čestim konzumiranjem voća i povrća s folnom kiselinom,beta-karotenom i vitaminom C značajno je snižen homocistein čije nakupljanje u krvnom serumu ukazuje na bolest srčanih krvnih sudova.

coolinarika.com

loading...