Med i cimet pomažu kod raka i artritisa! | Hercegovina.Info

Med i cimet pomažu kod raka i artritisa!

Med i cimet pomažu kod raka i artritisa!

Ako je vjerovati pisanju kanadskog časopisa Weekly World News, iscjeljujući učinak meda i cimeta na rak te artritis je klinički dokazan i priznat kao valjan.

Iscjeljujuća snaga meda ima dugu povijest 

Ljubitelji i zagovornici ayurvede, vjerojatno najstarijeg oblika medicine, već su odavno upoznati s iscjeljujućom kombinacijom meda i cimeta. Ona se već od davnina, točnije proteklih 5.000 godina koristi za liječenje brojnih bolesti. Iako se med često propisuje kao samostalan lijek, on se nerijetko kombinira i s drugim biljkama kako bi ljekovita svojstva prodrla što dublje u tkiva i stanice.

Med se od davnina koristi kao lijek, a do današnjih je dana zadržao reputaciju najpopularnijeg prirodnog preparata. On pomaže kod bržeg zacjeljivanja rana, bolesti crijeva i želuca, povišene tjelesne temperature, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog liječenja.

Cimet je bolji od češnjaka!

Najnovija istraživanja su pokazala kako cimet pomaže u sprječavanju i liječenju ozbiljnih zdravstvenih problema. Jedan od njih je i Alzheimerova bolest. Uz to, popularan začin pomaže stabilizirati razinu šećera u krvi, poboljšavajući kvalitetu inzulina u tijelu.

Ekstrakt cimeta bogat antioksidativnim spojevima može pomoći kod smanjenja rizičnih čimbenika povezanih s dijabetesom i srčanim bolestima.

Redovitim korištenjem cimeta kao dodatka prehrani, štite svoj organizam od prehlade te jačate kosti. Njegova ljekovita dolaze do izražaja i kod problema s mučninom i povraćanjem.

izvor: ordinacija.hr