10 načina kako poboljšati zdravlje

klima, posao, ured, kuća, ljeto, klima, zdravlje, načini, sreća, klima uređaj, opasnost, klima, ljetna vrućina, vrućina, klima, klima uređaj, žene, klima uređaj, klima, struja, el.struja, klima uređaj, zdravlje, klima
I, nemojte da se sve završi na današnjem danu - nastavite i sutra i prekosutra i svaki dan, piše minimagazin.info

Pijte više vode

Oko 90% našeg organizma se sastoji od vode te mu je ona potrebna za obavljanje skoro svih funkcija. Većina bolova i glavobolje se ne bi tako često pojavljivale da pijemo više vode.

Idite u brzu šetnju

Naše tijelo je napravljeno da se kreće. Srce je mišić kojem je, za optimalno funkcioniranje, potrebno kretanje. Još danas otiđite u brzu šetnju. Dvadeset minuta dnevno je sasvim dovoljno.

Šetnja u prirodi

Drvo i druge biljke redovno pretvaraju ugljik dioksid u oksigen i, zahvaljujući njima, mi možemo disati. Šetnja u prirodi će vam pomoći da bolje dišete, da se riješite bakterija i virusa, a može spriječiti čak i pojavu raka.

Zagrlite dragu osobu

Kada zagrlite dragu osobu, vaš organizam otpušta "sretne" hormone, kao što je oksitocin, koji pomaže u borbi protiv depresije.

Jedite voće

Jedite bar 200 grama voća dnevno (grožđe, borovnice, trešnje, citrusi i slično). Voće sadrži velike količine fitonutrijenata, koji sprječavaju rizik od bolesti mozga, i kvercetina, koji pomaže ublažiti alergije i probleme sa disanjem.

Meditirajte

Odvojite malo vremena da sredite misli i da se isključite od tehnoloških uređaja. Meditacija i joga vam mogu pomoći da se osjećate uravnoteženo i spokojno.

Jedite salatu

Povrće i salate su bogat izvor vitamina, minerala, klorofila (on biljkama daje zelenu boju i poboljšava našu krv), enzima (poboljšavaju probavu i podižu energiju) i velikog broja fitonutrijenata.

Dišite duboko

Kad god možete, dišite duboko barem pet minuta. Istraživanja pokazuju da duboko disanje, čak i na nekoliko minuta, može sniziti nivo hormona stresa. Prevedeno: manja anksioznost, čvršći i bolji san i manja vjerojatnost debljanja.

Jedite užinu

Ali ne bilo kakvu! Bademi, kifla od integralnih žitarica ili jabuka će vam pomoći da popravite raspoloženje i da stabilizirate tjelesnu težinu zahvaljujući reguliranom nivou šećera u krvi.

Zaustavite se i pomirišite cvijeće

Doslovno! Prirodna aromaterapija će vas opusititi i vratiti energiju. Mirisanje cvijeća omogućava molekulama esencijalnih ulja da dođu u kontakt sa vašim senzornim sustavom - jedan od najbržih načina za ravnotežu hormona.