FOTO  Mostar: Na Županijskom sudu započelo suđenje Dejanu Buhovcu zvanom Hecko (1981.)

ranjavanje, pucnjava, Ante Glibić, Dejan Buhovac, rondo, pucnjava, rondo, ranjavanje, Dejan Buhovc, Hecko, Ante Glibić, Dragan Barbarić, Dejan Buhovac, Ante Glibić, Manuel Čović
Po navodima mostarskoga Županijskog tužiteljstva, koje zastupa tužitelj Predrag Tomić,Buhovca se tereti da je 12. svibnja, ove godine, sat iza ponoći u ugostiteljskom objektu "Carpe" u Tržnom centru Rondo u Mostaru pucao iz pištolja prvo na Antu Glibića, vlasnika noćnog kluba "Drugi način", i lakše ga ranio u nogu, a zatim i na Dalibora Ćosića, koji je prošao bez ozljeda. U toj pucnjavi lakše je ranjen i optuženi Buhovac.

Po izjavama svjedoka tužitelja Ante Glibića, Dalibora Ćosića, Manuela Čovića i Darija Glavaša, pucnjava je uslijedila nakon svađe između Buhovca i Glibića.

Sudsko vijeće kojim je predsjedao Hamo Kebo prihvatilo je prigovor Dragana Barbarića, odvjetnika Dejana Buhovca, da se ne prihvati zapisnik od 17. svibnja ove godine kao dokazni materijal, a koji je sačinio tužitelj Predrag Tomić prilikom ispitivanja svjedoka Ante Glibića kada je bila nazočna i Glibićeva opunomoćnica Nada Dalipagić, što zakonom nije dopušteno.

Suđenje se nastavlja dokaznim postupkom koji je zakazan za 19. listopada, kada će biti ponovno ispitivani svjedoci tužitelja, kao i nekoliko vještaka iz različite struke.

Fena