ČUDNA PRAVILA Ako u Mostaru imate plaćenu godišnju parking kartu možete "zagraditi promet", u suprotnom kazna

Parking u Mostaru
Hercegovina.info

Ukoliko imate plaćenu godišnju parking kartu u Mostaru, onda možete zagraditi promet bez da ćete na svom automobilu pronaći zakačenu kaznu poduzeća MO Parking. Tako barem svjedoči jedan od stanara Ulice Stjepana Radića. Naime, kako nam kaže, on gotovo cijeli svoj život automobil parkira uz svoju zgradu kao i ostali stanari, iako na tom dijelu nisu označena parkirna mjesta.

Jučer ga je na automobili dočekala plava kazna. No, to ne bi bilo čudno da njegov automobil nije bio samo jedan u nizu od pet parkiranih automobila. Kazna je dočekala samo njega. Odlučio je pozvati MO Parking.

Parking u Mostaru MO Parking kazne

"Stigao sam pred zgradu i na mom automobilu, koji je parkiran mimo parkirnog mjesta, na suprotnoj strani dvorišta, našao sam plavu kaznu MO parkinga. Nazvao sam ih i oni su me pitali radi li se o plavoj kazni, odgovorio sam potvrdno, na što su mi rekli da sam zagradio promet i nisam bio udaljen pet metara od parkirnog mjesta, što po njihovom znači da netko ne može izaći od mene. Na to sam im rekao da su ispred mene tri, a iza mene dva automobila, a da je kazna samo na mom, te su rekli kako će netko doći", priča za Hercegovina.info stanar ove ulice.

Parking u Mostaru MO Parking kazne

Objašnjenje zašto je samo on dobio kaznu ga je šokiralo.

"Kada je došao djelatnik, pitao sam ga što je s ostalim automobilima, rekao mi je da oni imaju plaćenu godišnju kartu. Znači tko ima plaćenu godišnju kartu, taj na sred ceste može ostaviti automobil, to je apsurd.  Odlučio sam sve poslikati, a djelatnik MO Parkinga mi je rekao da će pozvati policiju. Pitao sam ga ime i prezime, no nije mi želio reći. Primjerice, ja radim u SKB Mostar i trenutno imam akreditaciju na sebi i svakome kažem ime i prezime, dok ovaj djelatnik koji je to dužan nije imao", kaže.

Parking u Mostaru MO Parking kazne

Nakon nekog vremena, djelatnik MO Parkinga je napisao još kazni, no opet ne svima.

"Tako je. On se vratio nakon sat vremena i stavio kaznu na još dva automobila, dok je još dva preskočio. Jedno je bilo zagrebačkih registarskih oznaka. Zašto oni nisu dobili kaznu, uistinu ne znam. 

Parking u Mostaru MO Parking kazne

Svjestan je da nije parkirao na označenom parkirnom mjestu, no kvartovski parking i jeste veliki problem priče u Mostaru, naročito za one koji cijeli život žive u određenim zgradama. Kaže kako ove godine nije htio kupiti godišnju parking kartu. 

Parking u Mostaru MO Parking kazne

"Vidite, ja u toj zgradi živim od kada sam se rodio i cijeli život stanari zgrade tu parkiraju svoja vozila. Ja sam imao plaćenu godišnju kartu za prošlu godinu, no iz nekog svog principa je nisam želio kupiti ove godine. Zašto. Platim kartu, a automobil parkiram na drugom mjestu i zbog zone mi zakače kaznu. To je harač. Ako plaćam kartu onda mi osiguraj parkirno mjesto, nije problem kartu onda i duplo platiti".

Upit za objašnjenje poslali smo još jučer i MO Parkingu, no do zaključenja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.