ŠIŠOVIĆ ODUSTAO OD SOLARA U MILJKOVIĆIMA Iako ima sve dozvole, ne želi raditi bez suglasnosti mještana

Miljkovići
Hercegovina.info

Ivan Pavković - Šišović poduzetnik iz Posušja odustao je od gradnje solarne elektrane u Miljkovićima. Iako je ishodio sve potrebne dozvole za gradnju iste, on je odlučio kako solare neće praviti bez suglasnosti mještana MZ Miljkovići s kojima je sudjelovao u javnoj raspravi.

Vijest je to koju je na svom profilu objavio vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara Silvio Bubalo koji je i sam nazočio na javnoj raspravi. Bubalo je prozvao i gradonačelnika Mostara Marija Kordića zbog nedolaska, iako su mu mještani MZ Miljkovići uputili poziv.

Javna rasprava MZ Miljkovići

"Dobio sam poziv, kao i svi vijećnici Grada Mostara, a i gradonačelnik da sudjelujem na javnoj raspravi o solarima u MZ Miljkovići sa investitorom Ivanom Pavkovićem. Mještani Miljkovića, kojih je bilo otprilike 100, ukazali su na stvarne životne i egzistencijalne probleme koje su im donijele Izmjene i dopune prostornog plana Grada Mostara. Iznad kuća su im stavljeni solari, ispod kuća poslovna zona, a kroz polje brza cesta koja je napravljena bez prijelaza za traktore i stoku gdje im se nalazi poljoprivredno zemljište i na sve ovo još su im otvorili kamenolom u selu

Mještani su istaknuli da su Miljkovići selo u kojem je zapaljena svaka kuća 1992 godine, a samo voljom i financiranjem svojih mještana, bez pomoći grada, ponovno se obnovilo. Ovim izmjenama i dopunama njihove kuće su ponovno "zapaljene" i za njih i njihovu djecu tu u doglednoj budućnosti života nema.

Iskazali su čvrst stav da neće dozvoliti nijednu solarnu elektranu iznad svog sela, te investitoru Ivanu Pavkoviću svoj stav priopćili. Investitor je rekao da neće napraviti solarnu elektranu bez suglasnosti mještana, iako ima sve dozvole. Iskazao je hrabrost i čist obraz dolaskom među ove ljude za razliku od vijećnika vladajuće koalicije i gradonačelnika Kordića koji se nisu pojavili.  Sram i stid nek vas bude", napisao je Bubalo.

Osim Bubala, na javnoj raspravi još su bili i gradski vijećnici: Adela Gosto, Sanel Žuljević i Emina Ćorić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.