U četvrtak presuda Dejanu Buhovcu

Jučer je u sudnici Županijskog suda završeno suđenje. Pred sudskim vijećem jučer su tužitelj Predrag Tomić i Buhovčevi odvjetnici iznijeli završne riječi.
"Buhovčev odvjetnik Dragan Barbarić je cijelo vrijeme tvrdio da je Hecko pucao u samoobrani nakon što je vidio da Ante Glibić vadi pištolj. Također je rekao da svjedoci Tužiteljstva nisu vjerodostojni jer je riječ uglavnom o rodbini ili bliskim prijateljima ranjenog Glibića. Dao je i opasku na tužitelja Predraga Tomića za kojeg je rekao da nije radio svoj posao, jer je čitavo vrijeme pokušavao dokazati da Ante nije ništa kriv. Tužitelj je pak to opovrgnuo rekavši da svi materijalni dokazi pokazuju da je Buhovac kriv za pucnjavu", rečeno nam je u Županijskom sudu.

"Ne mogu vam ništa reći. Još traje suđenje", kratko je rekao Buhovčev odvjetnik Dragan Barbarić na pitanje što se jučer događalo u sudnici. On je također dodao da će u četvrtak biti izrečena presuda. Podsjetimo, u dosadašnjem tijeku suđenja svjedoci Tužiteljstva su uglavnom pričali kako je Buhovac kobne noći sredinom svibnja prošle godine, nakon što je izbačen iz kafića "Carpe" u Mostaru, otišao po pištolj te se vratio i počeo pucati na ljude u kafiću, ranivši pritom vlasnika kafića Antu Glibića. Svjedoci obrane su pokušali dovesti u pitanje izjave Tužiteljstva, a obrana je pokušavala dokazati da je Buhovac zapucao tek nakon što su ljudi u kafiću već potegnuli za oružjem. Također su pokušavali dokazati da je Glibića pogodio odbijeni metak, što bi oborilo tezu da se radilo o pokušaju ubojstva. U četvrtak će biti izrečena nepravomoćna presuda i, ako bude osuđen, Buhovac će se moći žaliti na nju. Buhovac se od kobne pucnjave nalazi u zatvoru.

Piše: I. Herceg / Dnevni list