Kolinda prikupila stotinjak tisuća više potpisa od Josipovića

Tomislav Karamarko, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik HDZ-a, HDZ, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ov kandidat, HDZ Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ, HDZ RH, za predsjedničku kampanju , HDZ-ov kandidat, predsjednički kandidati, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ RH,  predsjednička kandidatkinja HDZ-a , Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović,  predsjednički kandidat, predjednički izbori, Kolinda Grabar Kitarović, Angela Merkel, čestitka, Kolinda Grabar Kitarović, vojislav šešelj, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, Agrokor, Ivica Todorić
Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović danas će poslijepodne predati više od 300 tisuća potpisa za predsjedničku kandidaturu, što je svakako najviše potpisa koje je do sada prikupio bilo koji predsjednički kandidat.

"Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović imat će više potpisa nego svi protukandidati. I više nego li ijedan dosadašnji predsjednički kandidat. S obzirom na sjajne reakcije na terenu među ljudima, uopće u to ne sumnjamo - nakon prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana dobit ćemo prvu hrvatsku predsjednicu", rekao je još jučer za direktno.hr tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Vlasnik dosadašnjeg rekorda Stjepan Mesić prikupio je 223 tisuće potpisa u kampanji 2005.

Ivo Josipović još jučer je tvrdio da je prikupio nešto više od 100 tisuća potpisa i ta mu to nije bitno, jer se ne natječe.

To je za direktno.hr jučer rekla i glasnogovornica njegove kampanje Mladenka Šarić, Josipović je prikupio više od sto tisuća potpisa i to nisu smatrali neuspjehom.

"Nismo sudjelovali u natjecanju, niti smo to tako doživljavali. Značajno smo premašili zakonsku brojku od deset tisuća već prvog dana. Više od tri tisuće volontera i 500 štandova je bilo diljem Hrvatske, a neke potpise smo i u izravnom kontaktu s građanima skupljali. Nismo imali namjeru rušiti rekorde. Podsjećam, prije pet godina kada je gospodin Josipović prvi put izlazio na izbore imao je manje potpisa od HDZ-ovog Andrije Hebranga, koji kasnije nije ušao u drugi krug pa je predsjednička utrka bila između Bandića i Josipovića", izjavila je Šarić.

No, u međuvremenu, za samo jednu noć taj broj potpisa narastao je.

Prikupili smo 203.875 važećih listića i koristim priliku zahvaliti svim građankama i građanima koji su svojim potpisom poduprli moju kandidaturu i, naravno, svim strankama koje stoje iza moje kandidature", rekao je Josipović u izjavi novinarima nakon predaje potpisa. Jedna od posebnosti prikupljanja potpisa bila je i "door to door", ili od vrata do vrata - komunikacija s građanima, rekli su danas u Josipovićevom stožeru, kojima još jučer nije bio bitan broj prikupljenih potpisa.

Uoči prvog mandata Josipović je skupio 117.000 potpisa. Nijedan HDZ-ov kandidat do sada nije bio niti blizu Mesićevog rekorda. Hebrang je skupio 140.000, a Kosor 90.000.

Svejedno, Kolindin rezultat koji je stotinjak tisuća bolji od Josipovićevog, ukazuje na besprijekornu ustrojenost Velike koalicije predvođene HDZ-om, koja je uspjela aktivirati više ljudi nego svi kandidati zajedno.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić potpise - njih 50 tisuća - predao je prvi, jučer oko podneva.

I dio ostalih, manje eksponiranih kandidata, prikupilo je više od 10 tisuća potpisa. Među njima su Ivan Vilibor Sinčić te Ivan Rude.

direktno.hr