KAKO SMO I REKLI, VIRUS NIJE JEDNOSMJERAN Baka odnijela virus s Ortopedije u Starački dom u Ljubuški

Koronavirus Mostar SKB
hercegovina.info

U više smo navrata pitali SKB Mostar koliko je liječnika i pacijenata SKB Mostar pozitivno, obzirom da su pozitivna tri liječnika i tri medicinske sestre. Kazali su da je pozitivna jedna pacijentica, te da je ona virus i donijela u bolnicu, premda smo imali saznanja da se ne radi samo o njoj. Da virus nije jednosmjeran, u što su javnost pokušali uvjeriti iz Bolnice, pokazala su i dva nova slučaja u Ljubuškom.

Jedna osoba je virus donijela s Ortopedije u Ljubuški, druga je trebala biti hospitalizirana na Pedijatriji, a došla je pozitivna.


„Lijep pozdrav slušateljima Radija Ljubuški. Jučer je bio vrlo turbulentan dan u Ljubuškom vezano za situaciju s koronavirusom, ali krenuti ćemo po redu. Jučer oko 14 sati smo dobili informaciju da je bolesnica koja je bila hospitalizirana na Ortopediji SKB Mostar, a otpuštena 1. travnja i smještena u jedan privatni starački dom na području Ljubuškog pozitivna na COVID 19. Mi smo, kao Dom zdravlja prvu informaciju o toj bolesnici dobili iz SKB-a prije 3 dana, radi se o osiguraniku ZZO HNŽ-a. Odmah po dobivanju te informacije smo osobu testirali, i dali uputu vlasniku Doma o daljnjem postupanju. Prema informacijama koje smo dobili, gospođa se trenutačno osjeća dobro, nema tegoba. Obavijestili smo nadležni dom zdravlja da je bolesnica pozitivna i očekujem da oni preuzmu potpunu medicinsku skrb o svom osiguraniku i poduzmu daljnje korake. Mi nastavljamo daljnje rješavanje epidemiološke situacije koja se događa u našem gradu zbog ovog slučaja. Jučer smo popisali smo sve kontakte, stavili ih u izolaciju, jutros su testirani svi djelatnici Doma koji su bili u kontaktu s bolesnicom, kao i nekoliko štićenika koji su bili u bliskom kontaktu. Intenzivno ćemo pratiti razvoj ove situacije i poduzimati mjere“, kazao je za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka član Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog.

Istaknuo je da je drugi slučaj osoba s područja Ljubuškog, koja je trebala biti hospitalizirana, a nema simptoma, ali se ispostavilo da je pozitivna.

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru nedavno je na naš upit potvrdila da je pozitivno 11 djelatnika bolnice, među kojima i 3 liječnika i 3 medicinske sestre s Ortopedije. Na drugi upit, potvrđuju naša saznanja da ima pozitivnih pacijenata, ali tvrde da se radi o jednom slučaju, i da je ta osoba virus donijela. Uz slučaj iz Ljubuškog, to su već 2, za koja se zna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.