KORONAVIRUS NA ORTOPEDIJI Pozitivno troje liječnika i tri medicinske sestre

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info

Premda se već neko vrijeme govori da je koronavirus prisutan na pojedinim odjelima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, tek se danas izašlo sa stvarnim stanjem u bolnici.

„Zatražili smo podatke Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i dobili smo precizne podatke vezano za broj njihovih djelatnika koji su određeni za samoizolaciju, odnosno pozitivni na koronavirus. Podatci kažu da je do kraja mjeseca ožujka 36 djelatnika SKB Mostar bilo u samoizolaciji, od čega su dva pozitivna, sa simptomima, ali bez hospitalizacije“, prenio je savjetnik premijera Hercega Darko Juka na današnjoj konferenciji za tisak, kazavši da je to informacija koju je dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, dostavio pred početak obraćanja uživo.

Nadalje, od početka travnja 31 djelatnik bolnice je u samoizolaciji, od čega 11 pozitivnih s različitih odjela, jedan hospitaliziran i riječ je uglavnom o obiteljskim kontaktima.

„Za vikend je potvrđeno novo stanje i to ulazi u ovu brojku od 11 pozitivnih. Dakle, imamo 6 novih pozitivnih slučajeva u SKB Mostar, 3 liječnika i 3 medicinske sestre s odjela za ortopediju. Analiza ostvarenih kontakata je u tijeku i o tome je još prerano govoriti i od dr. Ravlija očekujemo narednih dana očitovanje vezano za stanje na terenu, kako je došlo do zaraženja ovih liječnika i medicinskih sestara. Tijekom dana, biti će određena samoizolacija za djelatnike toga odjela, te će brojka djelatnika SKB-a u samoizolaciji porasti za 7-10 novih“, ustvrdio je Juka više puta naglasivši da se radi o podatcima SKB Mostar.

Prema Informaciji ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a epidemiološko stanje na području HNŽ-a je nepromijenjeno, u odnosu na njegovo obraćanje u subotu.

No, virus ipak ugrožava zdravstveni sustav, što jeste zabrinjavajuće u ovom trenutku.

I djelatnici nekoliko domova zdravlja su u samoizolaciji.  „Iz Doma zdravlja Čitluk imamo dva zdravstvena djelatnika koji su određeni za samoizolaciju, iz Doma zdravlja Čapljina četiri zdravstvena djelatnika određena za samoizolaciju, a očekuje se porast zdravstvenih djelatnika Doma zdravlja Čapljina koji će biti određeni za samoizolaciju, a vezana je za ostvarivanje podataka sa oboljelima s područja te općine“, zaključio je Juka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.