Bešliću uručen orden "kao jedan od najboljih primjera uspješnog i ubrzanog razvoja grada"

Ljubo Bešlić
hercegovina.info

Rukovodstvo Europskog pokreta donijelo je Odluku o uručenju najvišeg priznanja „Ordena naroda, građanki i građana BiH i Europskog pokreta“ , čiji kraći i službeni naziv je „Orden Europskog pokreta u BiH“, partnerima i zaslužnim pojedincima koji su podržali projekt „Obilježavanje desete godišnjice ukidanja viznog režima za BiH 2010.-2020.god.“, koji će biti realiziran u okviru tradicionalnih aktivnosti obilježavanja „ Dana i mjeseci Europe u BiH 2020.god.“. 

„Orden Europskog pokreta u BiH“ gradonačelniku Grada Mostara, Ljubi Bešliću, uručio je danas u Sarajevu Predrag Praštalo, presjednik Europskog pokreta u BiH.

Orden je dodijeljen za posebne zasluge i podršku procesu EU integracija Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje i podršku projektu „Ukidanje viznog režima za BiH 2010.god.“, kao i za doprinos razvoju lokalnih zajednica u BiH i posebno stvaranje boljeg poslovnog i društvenog okruženja u Gradu Mostaru, gradskom, ali i ruralnom dijelu, koji je jedan od najboljih primjera uspješnog i ubrzanog razvoja Grada, uz primjenu „pozitivnih europskih vrijednosti“ i višegodišnjeg angažmana gospodina Ljube Bešlića u interesu svih građanki i građana Grada Mostara.

U ime gradonačelnika Mostara „Orden Europskog pokreta u BiH“ preuzeo je Božo Ćorić, načelnik odjela društvenih djelatnosti.

Podsjetimo, protiv Ljube Bešlića, Zdravka Čuljka i Nebojše Šarića podignuta je kaznena prijava zbog ilegalne gradnje u Mostaru, a cijeli slučaj trenutno istražuje i Federalna uprava policije.