FOTO/VIDEO  Rama: Tisuće vjernika proslavilo rođendan Majke od milosti na Šćitu

Šćit, Župa Rama-Ščit, rama šćit, Mala Gospa
Svetište na Šćitu bilo je dupkom puno. Od ranih jutarnjih sati pristizale su kolone hodočasnika iz župa središnje Bosne, Uskopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, hercegovačkih župa, kao i Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine. Svi oni došli su sa svojim potrebama i poteškoćama te s molitvom Majci od Milosti.

Svečana sveta misa služena je u samostanskom dvorištu, a predvodio ju je mons. dr. Pero Sudar, pomoćni vrhbosanski biskup. Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je zbor župe Rama Šćit.

Prije sv. mise, a u povodu Dana općine Prozor-Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove.

Priprava za blagdan Male Gospe započela je u utorak Trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice služena je sv. misa za dobar početak nove školske godine, a pod ovom sv. misom upriličen je blagoslov školaraca, učitelja, nastavnika i profesora. Misu je predvodio fra Jure Šekerija. Priprava je nastavljena u srijedu sv. misom za hodočasnike koju je predvodio fra Stjepan Radić. Sinoć je u samostanskom dvorištu služena sv. misa Uočnica koju je predvodio fra Mario Knezović, župnik iz Kočerina.

Djelić proslave donosimo vam kroz fotografije u galeriji i kratki video...

Sve fotografije u GALERIJI

Rama-prozor.info