STIGLA TUŽBA Radu Bošnjaka duša od nas boli, pa traži 7.000 maraka

Rade Bošnjak tužba

Bivši ravnatelj ZZO-a HNŽ Rade Bošnjak podnio je Općinskom sudu u Mostaru tužbu protiv portala hercegovina.info, te glavne urednice Kristine Perić. Bošnjak je angažirao odvjetnicu Fahrudina Radončića Alminu Pilav, a zahtijeva 7.000 maraka za duševne boli.

U tužbi se navodi da su u tekstovima izneseni klevetnički i uvredljivi sadržaji o tužitelju Radi Bošnjaku, kojima se nanosi šteta njegovoj časti i ugledu, a da smo objavljivali i njegove fotografije.

“Tužitelj se nikada nije bavio nezakonitim poslovima”, reći će Pilav za svog bogatog klijenta. Tužitelj je osoba koja je obnašala odgovorne funcije u javnim organima, podsjeća odvjetnica dalje navodeći da je Bošnjak trenutačno savjetnik u ZZO-u, što nije točno, budući da mu je ugovor istekao prvi travnja.

“S obzirom na brojnost tekstova koje su objavljivali o tužitelju iz dana u dan, očigledno je da su tuženi vodili smišljenu kampanju, s ciljem diskreditacije tužiteljevog ugleda i njegove ličnosti. Ta kampanja ima sva obilježja senzacionalizma, koji se definira kao pristran i kontroverzan način izvještavanja”, kaže uz ostalo Pilav u obrazloženju tužbe, dometnuvši da nije kontaktirana druga strana, što je potpuna neistina

Rade Bošnjak tužba

Tuženi odvjetnicu očito nije upoznao da je naš portal u više navrata slao upite na temu Petog kata, a da Bošnjak nije odgovorao, ili je izbjegavao dati odgovor.

Rade Bošnjak tužba

Također, tuženi niti jedan članak nije demantirao, nego je posegnuo za tužbom.

S druge strane, svaki članak portala je potkrijepljen. Za Bošnjakove apartmane u Zagrebu, u kojima su neznajući da su njegovi odsjedali i brojni Mostarci, imamo dokumentaciju da su na njegovu sinu. Na istoj adresi su tvrtke s Petog kata, o čemu također 'imamo papir'. Za tajni projekat i Bošnjakov rad na istome imamo svjedoke iz Zavoda. Peti kat je, treba znati Pilav pod istragom SIPA-e, a predmet u Tužiteljstvu HNŽ. Damira Martinca, treba znati Pilav, nisu pretukli djelatnici portala hercegovina.info, nego sin Rade Bošnjaka s još trojicom batinaša. Tu istražnje radnje provodi FUP. Imamo audio zapise u kojima Bošnjak govori o Petom katu, imamo fiktivni ugovor koje je sklapao za rad na tajnom projektu. Tko piše istinu on se ne boji. Bošnjak, trebali su ga posavjetovati pravnici, ovom tužbom dvostruko gubi, te ponovno aktualizira Peti kat u medijima. 

Novaca i imovine spornog porijekla hercegovina.info nema, no imat će svakako energije da svoju istinu dokaže, svjedoke i dokumente da potkrijepi pisanja. Nude nam se i brojni ugledni odvjetnici da nas brane.

Tužitelju obećavamo neviđeni medijski prostor, svako ročište objelodanjeno na portalu, svako svjedočenje i sve ostalo vezano za tematiku. Pravda je u BiH spora znamo, ali istina se ipak probije. 

Pozivamo i sve naše čitatelje koji imaju materijale oko nezakonitosti u Zavodu da nam se obrate, pošalju ih mailom ili poštom, a jamčimo im punu zaštitu privatnosti. 

Povodom pravosudnog nereda i nerada u HNŽ-u vlasnik portala hercegovina.info Mario Ćosić i urednica portala Kristina Perić u četvrtak ‘pet do 12’ stoje na raspolaganju za izjave medijima u Mostaru. Zainteresirani mediji mogu nam se obratiti na mail [email protected]

Rade Bošnjak tužba

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.