EKSKLUZIVNO  ČETVORICA NA JEDNOGA Sin Rade Bošnjaka s trojicom batinaša u Mostaru pretukao radnika Vinka Kojundžića

Rade Bošnjak Darko Bošnjak Martinac CUSPIS
hercegovina.info

Trojica batinaša predvođena sinom Rade Bošnjaka sinoć su u Mostaru prebila radnika zagrebačke tvrtke Cuspis Damira Martinca. Martinac, raniji zaposlenik ZZO-a HNŽ-a odnedavna živi u Zagrebu, a u Mostar je došao na pogreb bivšoj radnoj kolegici. 

Našli smo s danas popodne sa njim u hotelu gdje je odsjeo, a u čijoj je blizini mučki napadnut.

Kaže nam da ga je Darko Bošnjak, sin Rade Bošnjaka, navukao u stupicu, gdje su ga dočekala još trojica batinaša u kapuljačama.

Ovo uvelike govori i o 'hrabrosti' Bošnjaka koji je u stilu one dosjetke 'njih dvojica ja i babo sami', samo 'on jedan, nas cetvorica sami" krenuo u napad četiri na jednoga.

Prebijeni Martinac ispričao nam je kako se sve odigravalo i čime je napad motiviran. 

„Došao sam oko podne  (opa. jučer) u Mostar, s ocem sam poslije otišao na sahranu, pa s kolegama otišao na piće. Potom primam poziv s nepoznatog broja. Javim se. Osoba govori 'gdje si brate Darko je'. Pitam koji Darko, odgovara 'Darko Bošnjak, znaš me brate, znamo se ima sto godina, mislim da mi ti možeš pomoći'. Pitam opet 'reci tko si', odgovara da je sin Rade Bošnjaka. Pita me nakon toga kada bi se mogli vidjeti, navodi da mu treba moja pomoć i slično. Govorim mu tek sam stigao iz Zagreba, evo me s prijateljima, možemo li za sutra odgoditi. On međutim inzistira da se vidimo sinoć i zove me u Vatikan (opa. naselje gdje živi Rade Bošnjak). Nisam htio otići kod njega, sjeo sam kod prijatelja u kafić, pretpostavljao sam da je navlakuša. Prijatelj i ja smo sjedili sami, Darko me opet zvao (opa. dokaz izlistaj poziva foto), rekao sam mu gdje sam. Dogovor je bio da ćemo se vidjeti minut ispred kafića na Bišću polju gdje sam bio, došao je s crnim vozilom Q5, zvao me da izađem. Bilo je 21.09 sati. Izlazim sam, zovem ga na piće, odbija, govori da napravimo krug s njegovim vozilom, 'samo koji minut da me nešto upita'“, nastavlja priču Martinac. 

Rade Bošnjak Darko Bošnjak Martinac CUSPIS

Krug nije dugo trajao. 

"Okrenuo se polukružno, 200 metara dalje, u mraku gdje su oni borovi skrenuo je lijevo, ugasio auto, otvorio vrata i rekao 'hajde sada izađi iz auta'. Pitam je li ovo navlakuša, odgovara mi da izlazim iz auta. Prilazi trojac s kapuljačama, jednoga poznajem iz grada, ali ne mogu se sad sjetiti imena. Odbijam izaći iz auta, uzimam telefon da zovnem policiju, biram 122, oduzimaju mi telefon i bacaju u travu. Tu su me izvukli iz auta. Pitaju radiš li u Vinka? Odogovaram da jesam. Udaraju me sva četvorica šakama i nogama. Dvojica su me držala za ruke dok sam ležao na podu. Darko je klekao na mene, pita opet 'radim li u Vinka', odgovaram da jesam, tu me udara još 4-5 puta šakom u glavu, ostali me udaraju nogama. Govorim im da su pi…, jer su četvorica došla da me tuku. Zadnje mi govori (opa. Darko) 'da poručim Vinku da će mu pobiti sve živo i mrtvo u Zagrebu'. U tom trenutku odlaze, ja se vraćam u restoran, krvavog oka, krv mi teče iz nosa, sestra i zet me vode na hitnu, Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, MUP", priča dalje Martinac. Sve je ispričao i krim. inspektoru. 

Upitan zašto je sjeo u automobil Darke Bošnjaka, Martinac kaže da je smatrao da ovaj želi razgovarati, da nije očekivao da će biti ekscesa, i još dublje ukopati oca. 

Martinac je donedavno radio u ZZO-u kao informatičar. 

"Bio sam zaposlenik ZZO-a 13 godina, zbog privatnih obiteljskih problema selim u Zagreb. U Zavodu sam uzeo neplaćeno, ako se ne vratim do 1. ožujka slijedi mi otkaz. S obzirom da sam se upoznao sa Vinkom 2012. kada je uveden IZIS molio sam ga posao, bilo što da radim, kako bi imao neke prihode dok ne odlučim je li preseljenje u Zagreb trajno. Vinko mi je izašao u susret, kod njega sam već nekih 5 mjeseci", priča Martinac. 

Kaže da su ga već neke kolege na jučerašnjem pokopu upozoravale 'nije dobro da stojimo s tobom, obzirom na sve što se događa i ostalo i da radiš u Vinka', a smatra da su povod napadu članci na našem portalu i istražno povećalo nad Bošnjakom. 

Policija i Tužiteljstvo upoznati su s napadom, koji je kvalificiran kao 'laka ozljeda'. Sin Rade Bošnjaka, kako saznajemo je na slobodi, uzeo je odvjetnika. U 'Cuspisu' su šokirani napadom na njihovog djelatnika. 

Podsjetimo, nakon niza članaka na našem portalu, gdje smo javnosti prezentirali ne samo informacije, nego i dokazne materijale o malverzacijama u Zavodu, iz Tužiteljstva HNŽ jučer je potvrđeno da je Rade Bošnjak 'predmet'. 

Bošnjak je godinama gradio, te od pacijenata financirao, paralelni informacijski sustav za pacijente, koji bi se implementirao u zdravstvenim ustanovama, a za koji je, kada je već završen raspisao poziv. Podatke svih pacijenata ustupio je tvrtkama s kojima nema ni običan ugovor, računajući da će ih naknadno angažirati.

Paralelno s paralelnim IZIS-om Bošnjak (drugi sin) postaje vlasnik apartmana u Zagrebu, gdje također nekretnine u isto vrijeme priskrbljuje i osnivač 'Infoherc' grupe, koja mu uz 'TripleS 'gradi tajni IZIS. Nalazimo ih na istoj adresi:

Rade Bošnjak Darko Bošnjak Martinac CUSPIS

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.