ZAVODOM SE BAVE I SIPA I FUP Rade Bošnjak prvog travnja ostaje bez ugovora

Rade Bošnjak članci tužba sarajevo odvjetnica
Hercegovina.info

Dok se ZZO-om HNŽ-a bave i federalne i državne policijske agencije, a po zaduženju županijskog tužiteljstva koje vodi dva odvojena predmeta o batinjanju i Petom katu, savjetnik i v. d. ravnateljica isteklog roka žive u paralelnom svijetu.

Ana Vidačak imenovana je za vršiteljicu dužnosti ravnateljice početkom prosinca, a što je isteklo početkom ovog mjeseca. ‘Savjetniku’ po funkciji, a zapravo i dalje ravnatelju savjetodavni ugovor istječe prvi travnja. Oboje vrše pritisak da zadrže funkcije.

ZZO je u pravnom vakumu, no unatoč tome v. d. isteklog roka i savjetnik pred istekom u Zavodu kolo vode.

Direktorica bez imenovanja (isteklo rješenje) predlaže rebalans, proširenje prava itd, a Upravno vijeće umjesto da odbije, takve odluke prihvaća.

Vlada HNŽ-a zasjeda ponovno sutra, a na dnevnom redu za sada nije imenovanje ravnatelja ZZO-a, premda je Zavod već dvadesetak dana obezglavljen.

Hoće li ta točka naknadno biti dodana dnevnom redu, ostaje vidjeti. Na Vladi je već dva puta palo imenovanje desne ruke Rade Bošnjaka Ane Vidačak. Jedna struja stranke na čelu ZZO-a želi Mariju Buhač, dok oni neskloni i Bošnjaku i Gagri (ocu Marije Buhač) smatraju da bi u Zavod trebala doći osoba koja nema nikakve veze sa Zavodom i nije zaposlenik istoga, a da bi se natječaj morao poništiti.

Resorni ministar Goran Opsenica, za kojeg tvrde da je na Bošnjakovoj strani, za divno čudo odgovorio je nešto na naš upit zašto nije imenovan ravnatelj ZZO.

“Natječajna procedura za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ završava (ne)usvajanjem prijedloga rješenja o imenovanju direktora od strane Vlade HNŽ. Budući se Vlada HNŽ još uvijek nije izjasnila o tome, privremeni direktor ZZO HNŽ obavlja svoju dužnost sve do okončanja natječajne procedure ili razrješenja od strane Vlade HNŽ”, tvrdi Opsenica. Ukratko Vidačak je trebala biti imenovana, a nije. 

Rade Bošnjak članci tužba sarajevo odvjetnica

S druge strane, odlukom Vlade Ana Vidačak je imenovana na točno, tj. najduže tri mjeseca, nakon čega joj prestaju sve ovlasti, dok Opsenica tvrdi da ona i dalje obnaša dužnost, premda se u odluci izričito navodi - NAJDUŽE TRI MJESECA. 

Na natječaj za ravnatelja ZZO-a prijavili su se Ana Vidačak, Marija Buhač, Stana Burić i Vedran Marčinko. Nakon intervjua, tako su i rangirani. 

Rade Bošnjak članci tužba sarajevo odvjetnica

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.