POMOZI ALMIRE Muftija od pravobranitelja koji je platio kvadrat stana 200 maraka traži zaustavljanje gradnje HNK

mostarski muftija,HNK Mostar,Almir Mujkanović,mostarsko muftijstvo

Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović od javnog pravobranitelja Grada Mostara Almira Mujkanovića zatražio je poduzimanje zakonskih radnji „s ciljem očuvanja centralne zone Grada Mostara, nekadašnjeg lokaliteta Lakišića harema, od daljnje kako kaže  nelegalne gradnje koja se najavljuje na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta“.

Kao javni gradski pravobranitelj, naveo je mostarski muftija u svom dopisu, Vi ste po zakonu obavezni da poduzmete korake i poništite nelegalne i kriminalne pravne radnje koje su u prethodnom periodu poduzimane i koje su dovele do protuzakonitog knjiženja spomenutog lokaliteta na ime Hrvatskog narodnog kazališta, prenosi FENA.

„Vaša je dužnost da osigurate poštovanje zakona i pravnih procedura i tako omogućite ravnopravan tretman svih zainteresiranih subjekata za taj lokalitet što uključuje Islamsku zajednicu u Mostaru koja decenijama trpi diskriminaciju u pogledu nerješavanja njenog zahtjeva u vezi s tim lokalitetom“, navodi se u zahtjevu mostarskog muftije mr. Salema ef. Dedović.

Treba podsjetiti kako je o Mujkanovićevim aktivnostima portal Hercegovina.info već izvještavao. 

Otkrili smo tako sumnjivu kupnju stana po povlaštenoj cijeni od 200 maraka po kvadratu.

Aferu stanovi u kojoj su Mujkanović i njemu bliske osobe kupile stanove na atraktivnim lokacijama za smiješne iznose i dalje provjerava Tužiteljstvo HNŽ.

To nije jedini slučaj u kojem se spominje ime Almira Mujkanovića. Naime, tereti ga se da je kao ravnatelj Narodnog pozorišta u Mostaru sudjelovao u izvlačenju sredstava iz kulturnih institucija u privatne džepove.