AFERA STANOVI PREDMET TUŽITELJSTVA Ima još, stan na Aveniji prodali za 188 maraka po kvadratu

Almir Mujkanović Emir Spahić

Nakon našeg jučerašnjeg članka o prodaji pozorišnih stanova po mizernom iznosu i to sadašnjem i bivšem direktoru i drugim članovima Pozorišta Tužiteljstvo HNŽ je po službenoj dužnosti formiralo predmet. 

“Vezano za vaš upit, obavještavamo Vas da je Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar formiralo predmet po službenoj dužnosti, a i na temelju prikupljenih natpisa medija”, navela je Ana Rajič, stručna suradnica za odnose s javnošću - glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Mostar.    

Podsjetimo, sadašnji direktor Narodnog pozorišta Emir Spahić (na fotografiji desno) daje punomoć (koju je sastavio notar Alkan Mujić) odvjetniku Nenadu Gvozdiću da stanove koje je koristilo pozorište proda njemu, njegovom prethodniku Almiru Mujakanoviću (na fotografiji lijevo), te glumcima i drugim zaposlenicima Pozorištu po mizernoj cijeni od nepunih 200 maraka po četvornom metru. 

Praktično, Spahić opunomoćuje odvjetnika da i njemu, koji je davatelj punomoći proda stan u Ulici Ćirića broj 8., od 35 četvornih metara, po cijeni od 6.500 maraka. 

Nadalje, opunomoćuje odvjetnika da stan na adresi Franjevačka broj 16. A proda bivšem direktoru Pozorišta, a sadašnjem gradskom pravobranitelju Almiru Mujkanoviću. Taj stan je veličine 33 kvadrata, a odvjetnika se oponumoćuje da ga Mujkanoviću proda po cijeni od 7.751 marku. 

Punomoć se odnosi i na stanove u Ulici Kujundžiluk broj 3. C, još jedan stan na adresi Ulica Ćirića broj 8, stan na adresi ulica Kralja Tomislava br. 1/IV na četvrtom katu, stan u Titovoj broj 90. drugi kat, stan u ulici Osmana Đikića broj 4., također da se prodaju po mizernim cijenama od oko 200 maraka po četvornom metru. 

Osim dvojice ravnatelja, stan je kupila i umjetnička direktorica Amela Kreso.

Radi se o stanu od 25 četvornih metara u Ulici Kujundžiluk br. 3 C, na pvom katu, a platila ga je svega 4.818 maraka, potom Stojan Kačić, koji će u Ulici Ćirića broj 8 biti susjed direktoru Pozorišta. Kačićev stan ima 36 kvadrata, a platio ga je 4 marke manje od pet tisuća maraka. Stan u Ulici Kralja Tomislava površine 45 kvadrata kupio je Saša Oručević i to za osam i pol tisuća maraka.

Nadalje, stan u Titovoj od 23 kvadrata kupila je Ajla Hamzić, i to po cijeni od 4.570 maraka. Nadalje, stan u Ulici Osmana Đikića broj 4, površine 21 kvadrat kupila je Hajrija Abudić po cijeni od 3.175 maraka. Svi navedeni kupci su članovi Narodnog pozorišta Mostar, među njima dvojica direktora, umjetnička direktorica, glumci, rekviziteri. 

Pozorište je već pod povećalom Tužiteljstva zbog izvlačenja sredstava iz poduzeća Kompas Trade (Mujkanović), gdje su plaćali fiktivne dnevnice i usluge koje se nisu dogodili. Međutim, afera stanovi sve je nadmašila. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.