OGLASIO SE 'GRADSKI BRANITELJ' Kupio je stan za 234 marke po kvadratu u Mostaru i piše na facebooku "Jesam, pa šta"

Almir Mujkanović

Dok Mostar bruji o skandalu s kupoprodajom stanova u Mostaru, oglasio se na facebooku bivši ravnatelj Pozorišta, a gradski pravobranitelj Almir Mujkanović, jedan od kupaca stanova. On je kupio stan po cijeni od 234 marke po četvornom metru i još se time hvali i piše “Jesam, pa šta”. Njemu kao gradskom pravobranitelju, a status piše dok obnaša tu funkciju, cijena od 234 marke po četvornom metru u Mostaru nije sporna. Sporan je medij koji je informaciju objavio.

Podsjetimo, Mujkanović je kupio stan od 33 kvadrata za nepunih osam tisuća maraka. Stan se nalazi na adresi Franjevačka broj 16. u Mostaru. Običan građanin Mostara plaća deset puta višu cijenu četvornog metra stana u Mostaru od Mujkanovića, no pravobranitelju to nije sporno. On jest, pa šta. 

Almir Mujkanović

Pravobranitelj Mostara protiv sebe ima najmanje dva predmeta u Tužiteljstvu HNŽ-a. Prvi je izvlačenje sredstava iz poduzeća Kompas trade, gdje je već podignuta optužnica protiv čelnika Centra za kulturu, koji su se danas na Županijskom sudu u Mostaru izjasnili da nisu krivi. Drugi skandal u kojem se obreo je onaj sa stanovima. Iz priče s mladom računovotkinjom koja ga je prijavila da ju je otjerao s posla se izvukao. Međutim, ona je i nama donijela račune Pozorišta i SDA-ova poduzeća 'Kompas trade' i tu teško da će se izvući, budući da takva priča ima već jednu potvrđenu optužnicu (Centar za kulturu). 

Na Facebooku oko kupnje stanova piše oholo “JESAM, PA ŠTA?

“Što je pandan demantu? Ako ima neko od novinara tko poznaje terminologiju, molim za pomoć, stvarno ne znam a htio bih ga objaviti. Elem, objavljena je spektakularna vijest kako sam jeftino (ot)kupio stan, kako je to valjda skandalozno, pa i kazneno djelo, kako me po tom pitanju istražuju sve agencije ove države i sl. Evo da se izjasnim: jesam, jako povoljno sam otkupio dodijeljen stan zajedno sa još šest (bivših) kolega/radnika, jednako kako je to učinilo tisuće drugih u ovoj državi, na sasvim zakonit, legalan način, stojeći zadnji u redu (iako sam trebao biti prvi) dok se svi namire prema iskazanim potrebama  i otkupivši "stan" koji, zbog svog stanja (potpuno ruševan, neuseljiv prostor, inače mislite da bi bolji nedodijeljen dočekao 2022. godinu?), ni na tržištu ne vrijedi više. I ŠTO S TIM?! Treba me u zatvor, sa stolarom,  rekviziterom i još 4 glumca ili sam samo ja meta? Način na koji je jedna banalna činjenica interpretirana je skandalozan, bezobrazan, uvredljiv i protuzakonit. Znam da živite od 'klikova' i čitanosti, znam da morate 'začiniti' vijest koja to nije samo da bi je prodali ali i vi morate imati minimum poštovanja prema drugom, minimum profesionalizma", navodi Mujkanović.

Nadalje ovaj SDA-ov kadar navodi da podržava nepristrano i profesionalno novinarstvo (opa. dok se njega ne tiče) kao važan segment demokratskog društva 'ali je protiv selektivnog, javnog razapinjanja neistomišljenika ili javnih osoba samo da bi zaradili plaću'.

"Garantujem vam, za narušavanje ugleda ćete odgovarati a sve medijske bljuvotine za čije objavljivanje uzimate masne (vidi se na autorima) honorare, morati trajno ukloniti s interneta. Do sada je 5 postupaka vođeno na slične navode i svih 5 je u moju korist, sve sam poslao medijima ali to nigdje nije objavljeno, nije vijest?! Šta bi bilo da sam kojim slučajem bar 1 od ovh 5 izgubio, kakav bih tad linč doživio pitam se... Usput, iako to uopće nisam dužan, poslao sam zahtjev kako prodavcu tako i na nekoliko drugih adresa da se izjasne koliko im "dugujem", nek' pošalju račun da i tu trakavicu riješimo, čisto radi vlastitog digniteta”, navodi Mujkanović, nastavljajući dalje klevetati naš portal za pisanje članaka protiv njega uz plaćanje. Pisanje protiv ovakvih ‘gradskih branitelja’ naša je poslastica, a to bi radili i pro bono, trebao bi znati Mujkanović.

On je sada, razvidno je iz statusa, voljan nadoplatiti cijenu po kvadratu. Pitanje je zašto bi to činio sad da zaštiti svoj dignitet, ako stan u Franjevačkoj ulici u Mostaru ne vrijedi više od 234 marke, u kakvom god da je stanju. 

Protiv ove osobe Tužiteljstvo HNŽ, postupajući tužitelj Kemal Maksumić trenutačno ima dvije istrage. Prva je izvlačenje sredstava iz SDA poduzeća Kompas trade. Pozorište je, naime, za njegova ravnanja, plaćalo usluge koje se nikada nisu dogodile, a druga je povodom SKANDALOZNE kupnje stanova o kojoj bruji Mostar. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.