NOVA UHIĆENJA U BIH Zbog pranja novca 'palo' sedam osoba

Uhićenja Srebrenik Brčko
MUP Tuzlanske županije

Nakon velike akcije 'Start' koju provodi MUP Sarajevske županije u suradnji s EUROPOL-om na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na više od 20 lokacija, u akciji su danas i službenici MUP-a Tuzlanske županije. Oni su naime zbog pranja novca uhićeno je sedam osoba.

Uhićenja Srebrenik Brčko

"Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, nakon višemjesečne istrage koju su provodili službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog i računalnog kriminaliteta i Odsjeka za kriminalističko - obavještajnu podršku, dana 09.05.2023. godine su u suradnji s Policijom Brčko Distrikta, postupajući po Naredbama Općinskog suda u Srebreniku, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije koje rukovodi istragom, izvršili pretresanja na više lokacija na području Tuzlanske županije (Grad Srebrenik i okolina), kao i Brčko Distrikta, stambenih i pomoćnih objekata, motornih vozila i dr., koje koriste osumnjičene osobe: M.B., Š.Č., M.S., E.S., Z.O., K.A. i M.M., kao i osobne pretrese osumnjičenih osoba, kojom prilikom su pronađeni predmeti: mobilni telefonski aparati, veća količina novca u različitim valutama i apoenima, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela za koja se navedene osobe sumnjiče", navode iz MUP-a TŽ.

Uhićenja Srebrenik Brčko

"S tim u vezi, zbog sumnji u počinjenje kaznenih djela "nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću" i "pranje novca", po nalogu postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, uhićeno je sedam osoba, šest s područja Srebrenika i jedna osoba s područja Brčko Distrikta, i to: M.B. (1961), Š.Č (1963), M.S. (1969), E.S. (1958), Z.O. (1964), K.A. (1965) i M.M. (1960)".

"Isti će nakon kriminalističke obrade, u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu s dokazima, biti predani Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije na dalje postupanje", priopćeno je iz MUP-a ŽS.