OGLASIO SE MUP ŽS Na terenu više od 150 policajaca, oduzeta vozila, novac i nakit

Akcija Start policija Sarajevo
Klix

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije oglasili su se o današnjoj akciji "Start" koju provode u koordinaciji s EUROPOL-om.

"Pod nadzorom postupajućih tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva ŽS, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS realiziraju operativno-taktičku akciju kodnog naziva "Start". Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽS. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na više od 20 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila. U dosadašnjem tijeku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila", navodi se.

Koordinacija s EUROPOL-om

"Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i zloupotrebe u višemilijunskim iznosima. Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara", naveli su iz MUP-a ŽS.