GORDANA TADIĆ PREMJEŠTENA S POZICIJE GLAVNE TUŽITELJICE Feraget: "Ovo je zbog Dženana Memića i Davida Dragičevića"

Gordana Tadić
Hercegovina.info

Gordana Tadić premještena je odlukom Prvostupanjske disciplinske komisije VSTV-a s dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, potvrđeno je za "Avaz".

Prvostupanjska disciplinska komisija VSTV-a utvrdila je da je Gordana Tadić, postupajući kao glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu kaznenih predmeta i sigurnosne provjere.

Odluka Disciplinske komisije dostavljena je danas čelnicima VSTV-a i Uredu disciplinske tužiteljice. 

Do pravomoćne odluke – Gordana Tadić neće biti udaljena s mjesta glavne državne tužiteljice, nego je premještena u Tužiteljstva na posao državnog tužitelja. Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

Ured disciplinskog tužitelja je početkom travnja ove godine podnio disciplinsku tužbu protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

Odvjetnik Gordane Tadić Vlado Adamović, kazao je za "Avaz" da iz medija saznao za ovu odluku. 

"Odluku nismo dobili, ali čim je dobijemo uputit ćemo žalbu. Radi se o premještaju. Ne o razrješenju", rekao je Adamović.

Inače, u ovom slučaju postoji mogućnost dvije žalbe. Jedna drugostupanjskoj komisiji, a druga cijelom VSTV-u.

Prema riječima odvjetnika Ifeta Ferageta, radi se o očitom pritisku da se Tadić ukloni iz Tužiteljstva BiH jer, kako je pojasnio, nekome očito smeta njen rad na započetim predmetima u ovoj pravosudnoj instituciji.

"Ja mogu samo reći pravda za Dženana, pravda za Davida. Ona je svoj posao radila vrlo korektno i mi smo bili itekako zadovoljni njenim radom. Sve ono što je ona rekla, ispoštovala je. Aktivno je najavila istragu u oba predmeta i svi vidimo da već imamo itekako značajne rezultate. Očigledno je da to nekome ne odgovara i da se od tada na nju vrši veliki pritisak", kazao je Feraget.

Odvjetnik obitelji Memić i Dragičević je pojasnio da treba precizno reći da nekoga itekako boli njen rad.

"Što se tiče optužbi koje njoj stavljaju na teret, sve je radila po principu kao što rade i ostala tužiteljstva. U situacijama gdje su kompleksni predmeti formirala je tužiteljske timove, to se desilo i u predmetu "Dženan Memić". To je njeno pravo u skladu s Pravilnikom Tužiteljstva. Što se tiče sigurnosnih provjera, te procedure nisu okončane ni u jednom tužiteljstvu. Tu nema njene odgovornosti. Ponavljam, ovo je samo pritisak na Tadić zbog rada na predmetima „Memić“ i „Dragičević“, da se ona skloni", kazao je odvjetnik Ifet Feraget.