NIJE SLUŽBENO Tužiteljstvo BiH o eventualnim mjerama protiv Gordane Tadić

Gordana Tadić
Hercegovina.info

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine još nije službeno informirano o uvođenju sankcija Vlade SAD državljanima BiH, imamo saznanja iz medija i sredstava informiranja, kazali su u odgovoru iz državnog tužiteljstva na upit N1 o eventualnim koracima protiv sankcionirane tužiteljice Gordane Tadić.

U Tužiteljstvu BiH na instrukciju v.d. glavnog tužitelja, početkom godine formiran je predmet u kojem se već vrše provjere za fizičke i pravne osobe iz BiH koje su obuhvaćene međunarodnim sankcijama, pa će se i prema navedenim osoba, na taj način postupati.

Tužiteljstvo BiH će svakako, u okviru svojih nadležnosti, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzeti aktivnosti ukoliko se utvrdi postojanje elemenata kaznenih djela iz nadležnosti Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

"U tom procesu, već smo se obraćali, a također ćemo se obratiti nadležnim institucijama i agencijama u Bosni i Hercegovine i inozemstvu", kazao je Boris Grubešić, PR Tužiteljstva BiH.

U navedenim aktivnostima Tužiteljstvo BiH će postupati u koordinaciji sa partnerskim institucijama i agencijama za provedbu zakona.

“S obzirom da je gđa Tadić uposlena kao tužitelj Tužiteljstva BiH, za dio Vašeg pitanja koji se odnosi na status navedene i eventualnu disciplinsku odgovornost, potrebno je da se obratite Uredu disciplinskog tužitelja”, naveo je na kraju Grubešić.

Podsjećamo, na listi Američkog ureda za kontrolu strane imovine (OFAC), točnije, crnoj listi američkih sankcija, našli su se Asim Sarajlić, član SDA i delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine kao i Gordana Tadić, bivša glavna tužiteljica Tužilaštva BiH.

Kako je Ministarstvo financija SAD-a pojasnilo, sankcije se nastavljaju uvoditi svim funkcionerima koje imaju veze s koruptivnim aktivnostima.