DEVET MJESECI NAKON KAZNENE PRIJAVE Ravnatelj krivotvoritelj i dalje na čelu škole u Mostaru

Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, tužiteljstvo hnž, Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić
Facebook

Devet mjeseci je prošlo da smo Tužiteljstvu HNŽ-a prijavili Semira Šejtanića (1977.), ravnatelja Osnovne škole Mujaga Komadina u Mostaru, rođenog u Čapljini, nastanjenog u Mostaru, pravomoćnog osuđenika za krivotvorenje dokumentacije da je obmanuo sustav kako bi pribavio sebi dokumentaciju traženu za mjesto ravnatelja OŠ Mujaga Komadina.

Šejtanić je, premda zna da je pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja dokumentacije pred domaćim sudovima, izvadio uvjerenje da je neosuđivan, konkurirao za mjesto ravnatelja škole u kojoj je već ravnatelj i zadovoljio natječaj.

On je 4. ožujka za potrebe natječaja izvadio uvjerenje o neosuđivanosti od MUP-a HNŽ-a, a kazneni list je na adresu MUP-a stigao 26 dana kasnije, preciznije 30. ožujka, proknjižen 1. travnja.  I premda je predmet kristalno jasan, nakon devet mejseci Šejtanić je i dalje ravnatelj škole. Hercegovina.info kao prijavitelj i medij redovito se informira o vom predmetu i dobiva odgovore iz kojih se ništa ne razaznaje, te ni mi kao prijavitelj, ni javnost ne znamo dokle će Šejtanić ravnati školom i hoće li odgovarati za svoja djela.

Evo šta se devet mjeseci radi na predmetu:

  1. 16. siječanj 2023.

Vezano za Vaš upit, za predmet „Šejtanić“, a po prijavi portala Hercegovina.info, obavještavamo Vas da Tužiteljstvo postupa u navedenom predmetu, te da je postupajući tužitelj, kojem je predmet dodijeljen u rad izvršio analizu spisa i poduzima i druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja pravilnog činjeničnog stanja i prikupljanja materijalnih dokaza, te donošenja tužiteljske odluke.

  1. 2. prosinac 2022.

Vezano za Vaš drugi upit, obavještavamo Vas da je zbog prestanka rada ranije postupajućeg tužitelja i njegovog prelaska na novu dužnost, predmet presigniran, odnosno, dodijeljen u rad drugom tužitelju

  1. 21. listopad 2022.

Vezano za Vaš upit, za predmet „Šejtanić“, a po prijavi portala Hercegovina.info, obavještavamo Vas da Tužiteljstvo postupa u navedenom predmetu, te da su od Federalne uprave policije F BiH zatražene provjere navoda i utemeljenosti kaznene prijave, te u tom cilju i pribavljanje određene dokumentacije, odnosno, dokaza. Tužiteljstvu je dostavljen dio tražene dokumentacije uz Izvješće i analiza te dokumentacije je u tijeku. Nakon obavljenih provjera i analize prikupljenih dokaza, o rezultatima istrage, bit ćete pravodobno obaviješteni.

Inače, u odgovoru koji nam prvi studenog dostavlja FUP vidi se da je Tužiteljstvo dobilo izvješće o predmetu početkom listopada.

“U vezi Vašeg upita, a koji se tiče Vaše prijave, informiramo Vas da su policijski službenici Federalne uprave policije izvršili provjere kaznene prijave podnesene protiv Semira Šejtanića, direktora OŠ „Mujaga Komadina“ u Mostaru, te su postupili po Zahtjevu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije. U vezi preuzetih mjera i radnji u navedenom predmetu sačinjeno je izvješće o postupanju koje je 04.10.2022. godine dostavljeno postupajućem tužiteljstvu na upoznavanje i tužiteljsku ocjenu”, navodi FUP.

Puževa pravda u HNŽ-u zasigurno obeshrabruje sve koji imaju namjeru boriti se za svoja prava ili protiv podobnih pojedica koje stoji politika, kao u ovom slučaju.