5 recepata za 5 dana u novom radnom tjednu

kuham, recepti, tjedan, pizza, pura, tortilje, losos
bbc.co.uk

Danas je dan kao izmišljen za šetnju, ali i za odlazak na lokalnu tržnicu po voće, povrće i meso za nadolazeći radni tjedan. Ne zaboravite si uljepšati ovaj sunčani dan i cvijećem. Mi smo danas na tržnici odabrali mimoze kao prve vjesnike proljeća.

U nastavku vam donosimo ideje za brze ručkove u tjednu pred nama. Očekuje nas sunčan tjedan pa ne želimo puno vremena provoditi u kuhinji.

Ideje smo ovaj put pronašli na Instagramu, na divnim profilima koji će vas zasigurno inspirirati. Nas su oduševili.

  1. 1. Ponedjeljak - Pizza tortilje
  2.  

Svi znamo koliko ponedjeljak zna biti izazovan. Zašto ga dodano komplicirati pripremom ručka koji oduzima puno vremena? Mi ne vidimo dovoljno dobar razlog za to. Tako smo se odlučili na pripremu pizza tortilja. Recept smo isprobali i oduševljeni smo! Mislimo da nećemo tako skoro praviti pizzu s klasičnim tijestom. Mi smo dodali i malo rikule. Recept pogledajte na profilu u nastavku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2. Utorak - Varivo s graškom

Nemoguće je zamisliti tjedan u Hercegovini bez jela na žlicu. Ovaj put smo odabrali varivo s graškom, krumpirom i junećim mesom. Sigurni smo da ovom jelu nitko neće odoljeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3. Srijeda - Hercegovačka pura

kuham, recepti, tjedan, pizza, pura, tortilje, losos

Prošli tjedan pisali smo o tradicionalnom hercegovačkom jelu, puri. Nas je taj članak definitivno podsjetio na ovo, svima omiljeno jelo te smo ga odlučili pripremiti sredinom nadolazećeg tjedna. Pura je često doručak, ali tko kaže da ne može biti i odličan ručak. Zdravo i jednostavno, to je ono što tražimo! Recept pogledajte ovdje.

4. Četvrtak - Rižoto sa šampinjonima u bijelom vinu

Rižoto je u Hercegovini nepravedno često zanemareno jelo. Mi posebno volimo rižoto sa šampinjonima, a odličan recept stiže u nastavku. Ne zaboravite dodati puno parmezana za potpuni užitak. Mmmmm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5. Petak - Losos u zdravom društvu

Svatko zna da je petak tradicionalno da za ribu i morske plodove. Ovaj put biramo losos koji jednostavno obožavamo. Na Instagramu smo naišli na ovu zanimljivu kombinaciju koju jedva čekamo probati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Popis namirnica

200 g šunke
400 g naribanog sira Gouda
100 g kulena
500 g šampinjona
1 pakiranje tortilja
400 ml umaka od rajčice
500 g junetine
400 g graška
2 crvena luka
2 mrkve
5 dcl vode ili temeljca
2 dcl bijelog vina
2 dcl pasirane rajčice
5 krumpira
250 grama bijele riže (okruglog zrna, oprane i ocijeđene)
250 mililitara bijelog vina (Chardonnay, Pinot Grigio, ili slično)
400 g kukuruznog brašna
1 l jogurta
Domaće maslo (količina po želji)
2 fileta lososa
200g quinoa-e
1 brokula (500g)
svežanj zelenog luka

Potrebni začini: bosiljak, origano, bijeli luk u granulama, ružmarin, peršin, papar, slatka i ljuta paprika, lovorov list, Vegeta, đumbir, češnjak, Soya sos, limun, sezam

Nadamo se da smo vam olakšali pripremu za nadolazeći tjedan. Mi sada žurimo na tržnicu po namirnice, a nema razloga da nam se i vi ne pridružite!

  1.