U Rami otvoren 8 međunarodni ”Sajam šljive 2013”

... preko 100 pojedinačnih izlagača koji su odlučili tržištu predstaviti svoje proizvode i usluge, piše Rama-prozor-info.

Općina Prozor-Rama organizator je i pokrovitelj ovog sajma. Svečanoj ceremoniji otvaranja sajma nazočili su Luka Faletar, zastupnik u skupštini HNŽ-a i u Domu naroda F BiH, Ilija Cvitanović, ministar prometa i veza u Vladi HNŽ-a, Marinko Petrić, ministar branitelja u Vladi HNŽ-a, Gordana Bošnjak, županijsko ministarstvo poljoprivrede, Jerko Roglić, načelnik općine Dugi Rat, ispred znanstvenih institucija došli su predstavnici Poljoprivrednog fakulteta iz Banja Luke, Agronomskog fakulteta iz Mostara, Vjekoslav Selak s Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva.

Na sajam su došle i razvojne agencije koje prate ovakva događanja zatim Jago Lasićpredsjednik Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Sajam su svečano otvorili načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević i Karin Rau direktorica ekonomskog dijela programa "Prolokal" njemačke razvojne agencije GIZ.

Nakon otvaranja sajma, organizatori i njihovi gosti obišli su izložbeni prostor.

Sutra, drugog dana Sajma, na programu su u 11 sati poslovni susreti i pojedinačne prezentacije, u 12 sati okrugli stol a u 15 sati dodjela nagrada i priznanja. Sajam se zatvara u 16 sati.